Maak uw tuin ook groen & slim

Dit nieuwsbericht is verlopen.
23 februari 2023, 10:00

Waddinxveen zoekt tuinbezitters die hun tuin slimmer willen maken. Doet u ook mee met het project Pientere Tuinen? Zo helpt u onze gemeente groener en gezonder te maken.

In Waddinxveen vinden we het belangrijk om te zorgen voor een gezonde leefomgeving. Meer planten en groen dragen hieraan bij. Daarom doen we mee met het landelijke project Pientere Tuinen. Met dit project doen we onderzoek naar het veranderende klimaat, hittestress en verdroging. Maar dat kunnen wij niet alleen. Wij zijn op zoek naar tuinbezitters in onze gemeente die hun steentje willen bijdragen en mee willen doen.

Gratis bodemsensor en informatie over uw tuin

Als u meedoet aan Pientere Tuinen krijgt u gratis een informatiepakket én een bodemsensor. De bodemsensor verzamelt informatie over de temperatuur en vochtigheid van de bodem. We verzamelen geen persoonlijke gegevens. De gegevens uit uw tuin gebruikt Pientere Tuinen voor een onderzoek. Daarmee helpen ze betere voorlichting en tuintips te geven. Alle deelnemers krijgen een persoonlijk mobiel dashboard. Hierop ziet u zelf alle gegevens van uw tuin op “Mijn Pientere Tuin” en krijgt u persoonlijke informatie en tuintips voor uw tuin.

Help je mee om Waddinxveen groener en gezonder te maken?

Kijk voor meer informatie op www.pienteretuinen.nl of meld u direct aan via het aanmeldformulier.