Kuno Mooren en Stefan Vogels winnaars Cultuurprijs 2023

11 september 2023, 12:04

De winnaars van de Cultuur- en Aanmoedigingsprijs 2023 zijn bekend. Wethouder Brigitte Leferink reikte vrijdagmiddag 8 september de prijzen uit tijdens het evenement WadCultureel. Zij deed dit in Cultuurhuys De Kroon. Kuno Mooren kreeg de Cultuurprijs 2023 en Stefan Vogels kreeg de Aanmoedigingsprijs 2023. Zij gingen naar huis met een kunstwerk en een geldbedrag.

De Cultuurjury koos uit de 5 genomineerden Kuno Mooren en Stefan Vogels als winnaars. De jury vindt dat zij het afgelopen jaar een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan het Waddinxveense culturele leven. De andere genomineerden waren Aleid Abels, Carlijn Hoogeveen en Luuk van Gils. Allen ontvingen een oorkonde met het juryoordeel ter ere van hun nominatie.

DJ, organisator en fotograaf Kuno Mooren krijgt de Cultuurprijs

De Cultuurjury: “Kuno Mooren is een veelzijdig individu met een grote passie voor muziek. Hij treedt regelmatig op in Waddinxveen en omstreken als live vinyl DJ met zijn Livin’ Jukebox. Livin’ Jukebox is een concept waarbij hij een gevoel van nostalgie en interactie creëert. Het publiek kan verzoeknummers indienen en Kuno kan ze ter plekke afspelen. Deze unieke wisselwerking tussen DJ en publiek versterkt de betrokkenheid en creëert een levendige sfeer op de dansvloer.

Naast zijn DJ-vaardigheden heeft Kuno Mooren zich ook bewezen als een bekwaam organisator en fotograaf. Hij werkte mee aan de vijf benefietfestivals ‘Wokkelblues’. Dit festival is bedoeld om geld in te zamelen voor het goede doel en heeft een sterke reputatie opgebouwd binnen de muziekgemeenschap. Kuno’s inzet en toewijding als organisator hebben bijgedragen aan het succes van het festival. Bovendien hebben zijn fotografische vaardigheden hem een groeiend netwerk in de muziekwereld opgeleverd. Kuno’s talenten en toewijding aan de muziekindustrie vormen een waardevolle bijdrage aan de lokale cultuur en zijn een inspiratie voor anderen.”

Cultuurprijs uitreiking 2023

Illustrator, bestuurslid WKK en organisator Stefan Vogels krijgt de Aanmoedigingsprijs

De Cultuurjury: “Stefan Vogels, illustrator bij zijn eigen Studio DIES, heeft Waddinxveen ruim een jaar geleden tot woonplaats gekozen. In deze relatief korte tijd heeft hij zich al meerdere malen verdienstelijk ingezet voor de cultuursector in Waddinxveen. Zo heeft hij als nieuw bestuurslid van de Waddinxveense Kunst Kring (WKK) als missie om jongeren te enthousiasmeren om lid te worden en deel te nemen aan activiteiten en exposities. Vanuit deze positie werkt hij ook aan het project KunstFlix; een kunstuitleen die een brug slaat tussen lokale kunstenaars en inwoners. Ook heeft hij Waddinxveen Schetst opgezet. Dat in korte tijd van enkele deelnemers is uitgebreid tot een grote groep enthousiaste tekenaars. Waddinxveen Schetst heeft als laagdrempelige voorziening een positieve impact op de deelnemers en het culturele imago van Waddinxveen. Stefan heeft een zeer actieve rol binnen de cultuursector in Waddinxveen op zich genomen.”