Koopovereenkomst voor 37 sociale huurwoningen op het Raadhuisplein ondertekend

Dit nieuwsbericht is verlopen.
7 december 2023, 13:53

De koopovereenkomst Raadhuisplein is ondertekend door wethouder Femke Vleij en interim directeur-bestuurder Diederik Hommes van Woonpartners Midden-Holland. Op het Raadhuisplein, midden in het Sleutelkwartier, komt een modern wooncomplex met sociale huurappartementen.

Op de plek waar het oude gemeentehuis stond komen 37 sociale huurappartementen

Woonpartners gaat aan het Raadhuisplein een duurzaam wooncomplex bouwen met daarin 15 tweekamerappartementen van 54m2 en 22 driekamerappartementen van 72m2. De woningen worden gasloos en voldoen aan de BENG-eisen (Bijna Energie Neutrale Gebouwen). Interim directeur-bestuurder Diederik Hommes: “De bouw van 37 sociale woningen op het Raadhuisplein is een prachtig voorbeeld van hoe we samen kunnen zorgen voor een betere toekomst. Deze woningen bieden niet alleen onderdak, maar creëren ook kansen op een stabiele en gezonde leefomgeving. Laten we blijven streven naar een samenleving waarin iedereen kan genieten van een veilig en comfortabel thuis.”

Een geschikte woning voor iedere Waddinxvener

De gemeente Waddinxveen streeft naar een geschikte woning voor iedereen, in alle sectoren (van huur tot koop).

Als gemeente zijn we blij met iedere extra woning, omdat de vraag naar woningen blijft bestaan. Dat het oude gemeentehuis plek maakt voor 37 sociale huurappartementen is een waardevolle toevoeging voor de woningmix in Waddinxveen.

wethouder Femke Vleij

Er wordt veel aandacht besteed aan het toevoegen van groen

Zo gaan we hittestress tegen en bevorderen we de biodiversiteit. Het dak wordt voor een groot deel voorzien van sedum, waardoor een groen dak ontstaat. In het binnenhof van het complex voegen we beplanting toe en we vergroenen niet alleen het wooncomplex, maar ook het Raadhuisplein.

De omgevingsvergunning is onherroepelijk geworden en daarom starten we met de bouw

Hiermee voldoen we aan de wens om voortgang te maken in de realisatie van sociale huurwoningen. Met de bouw van dit appartementencomplex zorgt het college en Woonpartners ervoor dat er voor de meest kwetsbare doelgroep woningen worden ontwikkeld. In januari 2024 wordt de grond bouwrijp gemaakt en daarna start Woonpartners met de bouw van het appartementencomplex.

We blijven in gesprek met de omwonenden over de nieuwe inrichting van het openbaar gebied en de bouw

Het ontwerp voor het openbaar gebied is nog niet definitief. Om van een voorlopig naar definitief ontwerp te gaan betrekken we de omwonenden. Voor de bouw zijn er uitgangspunten opgenomen met Woonpartners, waarbij nadrukkelijk aandacht is voor overlast en communicatie.