Kom erbij! Bijeenkomst tegen sociale eenzaamheid in de zomer

Dit nieuwsbericht is verlopen.
1 maart 2023, 16:30

Op dinsdag 7 maart organiseren we samen met het Platform Sociaal Waddinxveen de open bijeenkomst ‘Kom erbij!’. Dit doen we vanuit de gezamenlijke aanpak WaddinxvEEN TEGEN EENZAAMHEID uit het preventieakkoord. Tijdens de bijeenkomst willen we met diverse organisaties in Waddinxveen nadenken over acties tegen sociale eenzaamheid in de zomer. ‘Kom erbij!’ vindt plaats in De Ontmoetingskerk, Groensvoorde 3 in Waddinxveen. U bent welkom vanaf 19.00 uur. We starten om 19.30 uur.

‘Kom erbij!’
Ellen de Roos, regisseur van het Waddinxveense preventieakkoord: “Als de zon weer langer gaat schijnen, heerst de verwachting dat we meer naar buiten gericht zijn en gezellige dingen doen. Mensen móéten genieten, eropuit, er goed uitzien, terwijl echt niet iedereen het alleen maar leuk heeft. Dat zorgt voor een sociale druk, waardoor je je een buitenstaander kunt voelen. We vragen extra aandacht voor de sociale eenzaamheid die in de zomertijd opspeelt. Met de uitnodiging ‘Kom erbij!’ hopen we dat partnerorganisaties iets extra’s organiseren, voor Waddinxveners, jong en oud, die verrast en verwonderd willen worden deze zomer. Ook dat is positieve gezondheid.” 

Aan de slag met ‘Kom erbij!’
Wilt u erbij zijn op 7 maart? Meld u dan aan via e.deroos@waddinxveen.nl. Op een ander moment sparren over uw ideeën tegen zomereenzaamheid kan ook. Neem daarvoor contact op met Ellen de Roos via bovenstaand mailadres of bel 06 165 29 471. Wilt u direct in actie komen? Ga dan naar ons participatieplatform Waddsup. Daar kunt u een subsidieaanvraag doen voor uw idee voor ontmoeting.