Kinderburgemeester Mathijs en kindercomité aan de slag!

7 september 2023, 09:20
Burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis en kinderburgemeester Mathijs Verbaas

Goed nieuws voor jonge inwoners van Waddinxveen: want kinderburgemeester Mathijs Verbaas is officieel geïnstalleerd als de 4e kinderburgemeester van ons dorp. Samen met het nieuwe kindercomité gaat hij aan de slag om de stem van de kinderen te laten horen en te zorgen dat Waddinxveen een nóg leukere plek wordt.

Woensdagmiddag 6 september kwamen ze voor het eerst bij elkaar, samen met burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis. Het was een gezellige middag en de kinderen zijn enthousiast met elkaar aan de slag gegaan. Om elkaar beter te leren kennen hebben ze elkaar geïnterviewd en dit ook geoefend voor de camera, dat was spannend!

Ook namen we ook afscheid van Ruben, die het afgelopen jaar kinderburgemeester was. Hij heeft een mooie toespraak gehouden. Ruben, bedankt voor je inzet en alles wat je hebt gedaan voor de kinderen in Waddinxveen!

Ruben hangt ambtsketen om bij Mathijs
Ruben hangt de ambtsketen om bij Mathijs
Ruben en Mathijs

Wat doet een kindercomité?

Een paar keer per jaar komen de kinderburgemeester en het kindercomité samen. Ze bedenken ideeën en werken actief mee aan plannen om ons dorp nog leuker te maken voor kinderen. Ook horen ze graag wat andere kinderen belangrijk vinden, dus aarzel niet om je stem te laten horen!

Volg de kinderburgemeester en het kindercomité

Mathijs en het kindercomité zijn erg enthousiast om aan de slag te gaan. Wilt u ze volgen? Dat kan via Instagram @kinderburgemeesterwaddinxveen en www.waddinxveen.nl/kinderburgemeester.