Inloopbijeenkomsten startbuurt aardgasvrij goed bezocht

25 maart 2024, 14:38

Woensdag 6, vrijdag 8 en zaterdag 9 maart heeft de gemeente Waddinxveen inloopbijeenkomsten georganiseerd voor alle inwoners en ondernemers van de startbuurt aardgasvrij. Het doel? Bespreken hoe we de komende twee jaar samen met hen plannen maken om de buurten Groenswaard, Vondelwijk, Peter Zuidlaan en Horstenbuurt aardgasvrij te maken.

Van energiecoaches tot een watertafel, er was voor iedereen wat te doen

Tijdens een korte presentatie werd er meer verteld over het project aardgasvrij. Maar ook waarom we van aardgas afstappen en wat de plannen voor de komende jaren zijn. Daarna konden mensen zelf rondkijken op de informatiemarkt. Hier waren verschillende duurzame projecten van de gemeente aanwezig. Bezoekers konden bijvoorbeeld praten met een vrijwillige energiecoach over de verduurzaming van hun eigen huis. Er was ook informatie te krijgen over isolatie en subsidies. En bij het project Groene Tuinen was er van alles te leren over waarom groen zo belangrijk is. Bij dat project gingen jong en oud aan de slag met het voorkomen van wateroverlast met een interactieve watertafel.

Aardgasvrij leeft in de buurt

Er waren veel bezoekers: ongeveer 650 mensen hebben hun weg gevonden naar het Anne Frank Centrum.

Wat een interesse tijdens deze inloopbijeenkomsten over de weg naar een aardgasvrije startbuurt. Ik heb veel betrokken inwoners gesproken over hun verwachtingen, frustraties en zorgen. Ik ben er trots op dat we dit project vanuit de gemeente samen met inwoners, ondernemers en andere organisaties aanpakken om Waddinxveen klaar te maken voor de toekomst.

Wethouder Brigitte Leferink

Blijf op de hoogte

Met deze inloopbijeenkomsten is het project goed van start gegaan voor verdere stappen naar een duurzaam en aardgasvrij Waddinxveen. Wilt u op de hoogte blijven van het project aardgasvrij? Ga dan naar www.waddinxveen.nl/aardgasvrij.

Bezoekers konden terecht voor hun vragen bij een informatiestand over aardgasvrije buurt

Tijdens de inloopbijeenkomsten is er een video gemaakt. De video geeft een beeld van deze bijeenkomsten video en wordt er uitleg gegeven over de eerste aardgasvrije wijk in Waddinxveen.