Geef uw mening over het opwekken van duurzame energie

Dit nieuwsbericht is verlopen.
7 mei 2023, 16:27

Gemeente Waddinxveen heeft met de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard en Zuidplas afgesproken om meer duurzame energie op te wekken uit zonne-energie. Met zonnepanelen op grote daken of met zonnevelden (grote aantallen zonnepanelen) op land. Deze plannen staan in de Regionale Energiestrategie Midden-Holland.

Uw mening

Wij gaan de komende tijd met u als inwoner in gesprek over welk soort gebieden en projecten u het meest geschikt vindt voor het opwekken van zonne-energie. Dat doen we door u vragen te stellen in een online vragenlijst. Ook voeren we gesprekken op straat en nodigen we u uit voor verschillende bijeenkomsten voor inwoners en betrokken organisaties.

Vul de vragenlijst in en maak kans op een VVV-bon van € 25,00

In de vragenlijst vragen we welk soort gebieden en projecten u geschikt vindt voor het opwekken van zonne-energie. Ook vragen we uw mening over onderwerpen die hiermee te maken hebben, zoals het gebruiken van energie en investeren in projecten voor duurzame energie. Vul de vragenlijst in via de onderstaande knop en maak kans op een van de 10 VVV-bonnen van € 25,00. Wilt u de vragenlijst per post ontvangen en op papier invullen? Of hebt u andere vragen? Stuur een mail naar res@regiomiddenholland.nl.

Gesprekken op straat

Naast de vragenlijst gaan we inwoners ook op straat vragen stellen over het opwekken van duurzame energie.

Op woensdag 3 mei 2023 staan we van 13:00 tot 16:00 uur op het Koningin Wilhelminaplein. En op woensdag 10 mei 2023 staan we van 09:00 tot 12:00 uur op het Gouweplein in het centrum.

Bijeenkomsten

Ook organiseren we bijeenkomsten voor inwoners en betrokken organisaties om verder met elkaar in gesprek te gaan. Wilt u op de hoogte blijven? Kijk op de website van RES Midden-Holland of meld u daar aan voor de nieuwsbrief.

De resultaten van de vragenlijst, straatgesprekken en bijeenkomsten komen samen in een rapport. Deze gebruiken de RES en gemeenten voor besluiten over het opwekken van duurzame energie. Het rapport wordt gemaakt door bureau EMMA.

We willen graag uw mening horen

De gemeenten Waddinxveen, Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard en Zuidplas willen advies van hun inwoners over welke gebieden en projecten voor het opwekken van zonne-energie hun voorkeur hebben. Bijvoorbeeld: is een landbouwgebied of gebied met bedrijventerreinen meer geschikt voor een zonneveld? Of: is het belangrijk dat een zonneveld niet zichtbaar is of dat rekening wordt gehouden met de planten en dieren in het gebied?

Na de zomer maken de gemeenten afspraken over het opwekken van duurzame energie. Daarin staat welke plekken meer geschikt zijn voor het opwekken van duurzame energie. Ook staat er in welke soort projecten meer kans maken om uit te voeren. Dat geeft ondernemers duidelijkheid over de voorwaarden waar zij aan moeten voldoen met voorstellen voor het opwekken van duurzame energie. We vragen inwoners altijd om mee te denken.

Meer informatie vindt u op pagina Duurzaamheid.