'Financieel Veilig Ouder Worden' in Waddinxveen

Dit nieuwsbericht is verlopen.
22 november 2023, 12:12
Ondertekening door alle partijen Financieel Veilig Ouder Worden

Op dinsdag 21 november hebben samenwerkende partijen in Waddinxveen de handtekening gezet onder de samenwerkingsovereenkomst ‘Financieel Veilig Ouder Worden’. Wethouder Brigitte Leferink (Werk en Inkomen) ondertekende de overeenkomst namens de gemeente Waddinxveen.

In Waddinxveen werken meerdere partijen vanuit maatschappelijke betrokkenheid met elkaar samen om financieel misbruik van ouderen tegen te gaan. Het gaat om de volgende partijen: Gemeente Waddinxveen, Wadwijzer, Palet Welzijn, Kwadraad, Veilig Thuis Hollands Midden, Humanitas Hollands Midden, Civic, Politie, de Bibliotheek de Groene Venen, Veritas Vertegenwoordiging, Van der Meulen KOCH & UBACHS Notarissen, RegioBank en de Rabobank. Samen zetten zij zich in om de kennis van ouderen over geldzaken te vergroten, zodat we met elkaar misbruik van ouderen bij geldzaken tegen kunnen gaan.

Dinsdagavond 21 november kwamen alle samenwerkende partijen bij elkaar in Cultuurhuys De Kroon. Per jaar komt de groep meerdere keren bij elkaar, dit keer voor een speciale avond ‘Samen sterk in geldzaken’. Meerdere professionals en vrijwilligers in het sociaal domein waren aanwezig.

Wethouder Brigitte Leferink

Helaas is het nodig dat we extra aandacht besteden aan veiligheid voor ouderen, ook op financieel gebied. Te vaak maken mensen misbruik van hen. Dat kunnen familieleden, buren, hulpverleners en anderen zijn. Daarom ben ik blij met dit mooie netwerk van professionals en vrijwilligers die zich inzetten om financieel misbruik van ouderen te signaleren en tegen te gaan.