Drie plekken gereserveerd voor deelauto’s in Waddinxveen

Dit nieuwsbericht is verlopen.
31 juli 2023, 10:00

De gemeente Waddinxveen reserveert drie parkeerplekken voor deelauto’s van Greenwheels aan het Spoorpad, de Parklaan en de Zuidplaslaan. Met de deelauto’s zet Waddinxveen in op deelmobiliteit: het delen van bijvoorbeeld een auto. Met deze moderne manier van reizen betalen reizigers alleen voor het gebruik van het vervoermiddel en het aantal kilometers dat ze maken. Het verkeersbesluit ligt vanaf woensdag 26 juli 2023 ter inzage. We verwachten dat de eerste reizigers in het najaar gebruik kunnen maken van de deelauto’s.

Drie parkeerplaatsen gereserveerd

In het nieuwe verkeersbesluit zijn drie vaste parkeerplaatsen aangewezen voor deelauto’s: bij het Spoorpad (tegenover Stationsstraat 5) bij Station Waddinxveen, aan de Parklaan bij Station Triangel (op de Kiss & Ride plaats) en aan de Zuidplaslaan (tegenover Zuidplaslaan 434) op de parkeerplaats. Bij de keuze van de locaties is gekeken naar de spreiding van de deelauto’s, loopafstand voor de gebruikers en het makkelijk kunnen vinden van de deelauto’s. Het verkeersbesluit is op woensdag 26 juli 2023 gepubliceerd. Tot 6 weken na deze datum kunt u bezwaar maken via www.waddinxveen.nl/bezwaar.

Duurzame aanvulling op openbaar vervoer

Deelauto’s zijn een duurzame keuze: de auto’s zijn alleen in gebruik wanneer ze echt nodig zijn. Met deelauto’s breiden steeds meer gemeenten hun mogelijkheden op het gebied van openbaar vervoer uit. Het college van B&W van de gemeente Waddinxveen staat open voor ideeën op het gebied van deelmobiliteit en daarom starten we dit najaar met de proef van deelauto’s. Naast de wens vanuit de gemeente om deelmobiliteit mogelijk te maken, is er ook vraag onder de inwoners van Waddinxveen.