Denk mee over de maatschappelijke voorzieningen in Waddinxveen

Dit nieuwsbericht is verlopen.
8 juni 2023, 15:10

Maatschappelijke voorzieningen zijn belangrijk voor de leefbaarheid in Waddinxveen. We willen graag dat Waddinxveen een plek is waar het goed wonen en leven is. Waddinxveen groeit hard en we verwachten dat in 2035 het aantal inwoners is gegroeid tot minimaal 40.000.

Wethouder Brigitte Leferink:

De voorzieningen moeten meegroeien met het aantal inwoners. We willen een passend en afwisselend aanbod van voorzieningen voor sport, kunst, cultuur, onderwijs, kinderopvang, gezondheid en ontmoeting. Dat helpt mee aan een plezierig thuis in Waddinxveen voor alle leeftijden. Uw mening is daarbij belangrijk. Daarom vragen we u om mee te denken over de maatschappelijke voorzieningen in Waddinxveen voor nu en de toekomst. Doe ook mee en vul de vragenlijst in.

Welke voorzieningen?

De maatschappelijke voorzieningen zijn in het onderzoek onderverdeeld in voorzieningen voor onderwijs, kinderopvang, gezondheid, sport en kunst, cultuur & media. We willen graag samen met inwoners en samenwerkingspartners in beeld brengen welke behoeften en wensen er zijn voor deze voorzieningen. Zodat we in de toekomst ook aan kunnen sluiten bij de beleving van de gebruikers.

Doe mee en vul de vragenlijst in

De vragen gaan over de beschikbaarheid, de bereikbaarheid, de spreiding en de inrichting van de maatschappelijke voorzieningen in Waddinxveen. U kunt de vragenlijst invullen van 8 tot en met 30 juni. Meedoen kan op 2 manieren: digitaal via www.waddinxveen.nl/voorzieningen of via een papieren vragenlijst die u bij de publieksbalie in het gemeentehuis ophaalt. Alle Waddinxveense inwoners van 12 jaar en ouder mogen meedoen. Invullen duurt maximaal 20 minuten.

Hoe verder?

Begin volgend jaar willen we een visie hebben op de maatschappelijke voorzieningen. Hier is eerst onderzoek voor nodig. De vragenlijst is een onderdeel van het onderzoek. De komende maanden gaan we ook in gesprek met samenwerkingspartners van de maatschappelijke voorzieningen. Alle resultaten verwerken we in de visie. In het eerste kwartaal van 2024 neemt de gemeenteraad een besluit over de visie maatschappelijke voorzieningen.