Controle op bedrijventerreinen geeft positief beeld

19 maart 2024, 11:57

In Waddinxveen vinden we een goed en veilig ondernemersklimaat belangrijk. Daarom controleren we regelmatig of alles in orde is. Op donderdag 14 maart 2024 heeft de gemeente samen met partners een integrale controle bij opslaglocaties en bedrijventerreinen gedaan. De ondernemers hebben de meeste zaken op orde, er zijn een paar verbeterpunten. Bij een aantal bedrijfspanden staan de brandblussers niet op de juiste plek of zijn niet op tijd gekeurd. Daarnaast is er een kleine hoeveelheid vuurwerk gevonden in een opslagruimte.

Een integrale controle is een brede controle van meerdere toezichthouders en controleurs

Zij kijken vanuit hun eigen specialisme naar de situatie bij de ondernemer. Tijdens de controle kijken de controleurs of ondernemers zich aan de wetten en regels houden. De gemeente Waddinxveen doet meerdere keren per jaar een onaangekondigde integrale controle bij bedrijven. We doen dit samen met partners zoals de politie, Omgevingsdienst Midden Holland, Stedin en de NVWA (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit).

De controles helpen mee aan een goed en veilig ondernemersklimaat

We controleren het naleven van wetten en regels. En we bekijken of er sprake is van criminele activiteit. Zo kunnen we situaties van overlast of onveiligheid aanpakken. Dat zorgt voor een goed ondernemersklimaat en een veilig Waddinxveen.

Iedere ondernemer kan gecontroleerd worden

De meeste controles zijn willekeurig. Soms gaan we af op meldingen. Als bij een ondernemer niet alles op orde blijkt te zijn, gaan we vaak op een later moment nog een keer langs om te zien of er verbetering is.

Bij een integrale controle doen we op hetzelfde moment verschillende controles

Het voordeel van de samenwerking is dat er geen aparte controles nodig zijn. De eventuele overlast voor een ondernemer is zo minder. Tijdens de brede controle werken we samen met de politie, boa’s, de Nederlandse arbeidsinspectie, de NVWA, de Douane en de Omgevingsdienst Midden Holland.

Ziet u een verdachte situatie?

Signalen van inwoners en ondernemers zijn voor ons erg belangrijk. Ziet u een verdachte situatie? Dan kunt u dat altijd telefonisch doorgeven aan de gemeente (14 0182), politie (0900-8844) of via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).