Burgemeester Nieuwenhuis reikt bronzen medaille uit aan Soufyan Botonnou voor reddingsactie

31 oktober 2023, 10:02
Burgemeester Nieuwenhuis overhandigt de bronzen medaille aan Soufyan Botonnou.

Op maandag 30 oktober heeft burgemeester Nieuwenhuis een bronzen medaille uitgereikt aan Soufyan Botonnou. Hij ontving de medaille voor het redden van een Waddinxvener die op 13 juni 2023 te water raakte met zijn scootmobiel.

Soufyan Botonnou verliet direct zijn kapperszaak toen hij een roep om hulp hoorde

Een bestuurder van een scootmobiel raakte te water aan de Brederolaan in Waddinxveen. Soufyan Botonnou schoot direct te hulp. Het lukte hem om het slachtoffer, samen met de verzamelde omstanders, uit het water te halen. De politie en ambulance waren snel ter plekke waarna het slachtoffer met de ambulance naar het ziekenhuis is gegaan.

Deze reddingsactie verdient een medaille

Burgemeester Nieuwenhuis is onder de indruk van de actie.

Wat is het goed om te horen dat Soufyan niet heeft geaarzeld en direct te hulp schoot. Ook al vindt hij het zelf heel gewoon wat hij deed, ik ben van mening dat hij de medaille dubbel en dwars heeft verdiend!

Burgemeester Nieuwenhuis

De bronzen medaille is een onderscheiding van de Koninklijke Maatschappij tot Redding van Drenkelingen

De Maatschappij, opgericht in 1767, bekroont mensen die iemand hebben gered van de verdrinkingsdood. Door de redders te eren en door voorlichting te geven over redden en reanimeren wil de Maatschappij zoveel mogelijk verdrinkingen in Nederland voorkomen. Namens de stichting was dhr. Briët aanwezig. “Onze stichting vraagt al meer dan 150 jaar aandacht voor drenkelingen en hun redders. Er worden jaarlijks zo’n 50 medailles uitgereikt. Dit keer dus in Waddinxveen.”