Burgemeester en basisschool TOV ontbijten samen

Dit nieuwsbericht is verlopen.
11 oktober 2023, 11:26

Het is belangrijk om goed en gezond te ontbijten. Om het belang van een gezond ontbijt te benadrukken ontbijt burgemeester Nieuwenhuis samen met kinderen van basisschool TOV. Van 9 tot en met 13 oktober schuiven 239 burgemeesters in heel Nederland samen met basisscholen aan tafel om een gezond ontbijt te eten.

Basisschool TOV

Zo’n 239 gemeenten in heel Nederland nemen deze week deel aan het Burgemeestersontbijt. De burgemeester schuift samen met kinderen uit groep 7/8 van basisschool TOV aan tafel. Een leerzame en gezellige ochtend, waarbij burgemeester Nieuwenhuis samen met de kinderen gesproken heeft over het belang van ontbijten. Ontbijten ze elke dag, wat eten de kinderen het liefst en waarom is deze maaltijd zo belangrijk?

Ontbijten is goed voor je lichaam, maar ook voor je geest! Als ouder of verzorger help je je kind daarbij door samen te ontbijten. Naast dat je het goede voorbeeld geeft, heb je zelf ook een goede start van je dag.

Burgemeester Nieuwenhuis

Het Burgemeestersontbijt

Het Burgemeestersontbijt vindt een week lang plaats, in samenwerking met gemeentes en scholen. Het komt voort uit de organisatie van het Nationaal Schoolontbijt, dat sinds vorig jaar in een nieuwe vorm plaatsvindt. Het is een kans voor bakkers om hun ambacht te laten zien en om samen met de burgemeester het belang van een gezond ontbijt met volkorenbrood te onderstrepen.

De dag goed beginnen

De kinderen van basisschool TOV hebben ontbeten met een ontbijtpakket dat voldoet aan de actuele richtlijnen van het Voedingscentrum. In het pakket zaten volkorenbrood, volkorenbolletjes en volkoren krentenbollen van bakkerij ‘t Stoepje en gezond beleg. Verder konden de burgemeester en de kinderen kiezen uit halfvolle zuivel, thee, groente en fruit. Gezond én lekker!