Brand appartementen Jan van Bijnenpad

26 juni 2024, 11:42
Brandweerauto

Dinsdagavond 25 juni om 23:00 uur was er een uitslaande brand op de 2e etage in het appartementencomplex van Woonpartners Midden-Holland aan het Jan van Bijnenpad.

De brand was binnen een uur onder controle

Door snelle en uitgebreide inzet van de brandweer was de brand snel onder controle. Het appartement waar de brand is ontstaan is volledig uitgebrand. De brandweer doet onderzoek naar de oorzaak van de brand. Zo’n 140 bewoners van omringende appartementen in het gebouw werden opgevangen in het Anne Frankcentrum. In het complex wonen veel kwetsbare oudere bewoners.

9 appartementen zijn voorlopig onbewoonbaar

Door rook, roet- en waterschade zijn 9 appartementen voorlopig onbewoonbaar. De betrokken bewoners worden elders opgevangen. Voor de bewoners die niet bij familie of bekenden terecht kunnen is opvang in andere woningen van Woonpartners Midden-Holland geregeld. De bewoners van de andere appartementen konden in de loop van de nacht weer terug naar hun appartement. Samen met Woonpartners Midden-Holland zorgt de gemeente voor nazorg voor alle bewoners van het complex.

De brand heeft grote impact op de getroffen bewoners en hun familie. Vannacht heb ik met veel van hen gesproken. Ik leef van harte met hen mee. Tegelijkertijd ben ik ook dankbaar, het had ook heel anders af kunnen lopen! Ik wil dan ook mijn waardering uitspreken voor de inzet van de vele hulpdiensten. Er is snel opgeschaald en doortastend gehandeld. Ook wil ik de vrijwilligers bedanken die midden in de nacht hun bed verlieten om de bewoners te helpen. Het is hartverwarmend om te zien dat Waddinxveen zich op dit soort momenten van haar beste kant laat zien.

Burgemeester Nieuwenhuis

Woonpartners Midden-Holland is aanspreekpunt bij vragen

Heeft u vragen over de brand in het appartementencomplex? Dan kunt u terecht bij Woonpartners Midden-Holland via het telefoonnummer 0182 64 64 64.