Bouw mee aan miniatuur Waddinxveen: Wad Klein

19 september 2023, 10:38

Maatschappelijk cultuurplatform KunstKade organiseert dit jaar een nieuw cultureel project: Wad Klein. Met Wad Klein bouwen inwoners in teams aan een miniatuurwereld met het thema Waddinxveen. De Wad Klein-expositie die hieruit ontstaat is vanaf 16 maart 2024 te bezoeken aan Mauritslaan 55. Meld u ook aan en adopteer een bouwmodule voor uw versie van miniatuur Waddinxveen. Aanmelden kan alleen of met een team tot en met 30 september via het aanmeldformulier op www.waddinxveen.nl/wadklein.

In een halfjaar tijd bouwen de deelnemers met hun team een miniatuur Waddinxveen

Dat doen zij met zelf gekozen materiaal op een bouwmodule. Deze bouwmodule stelt KunstKade beschikbaar. Daarnaast krijgen de deelnemers diverse workshops en informatiesessies om hen te helpen hun verhaal over Waddinxveen uit te beelden. Uiteindelijk komen alle modules samen tot een Wad Klein-expositie. Het spoor met een rijdende trein door miniatuur Waddinxveen is de rode draad.

KunstKade organiseert op 30 september een startbijeenkomst over Wad Klein

Om 15:00 uur in het SK-Lab aan Passage 240 krijgen de deelnemers meer informatie. Ook kinderburgemeester Mathijs is bij de start aanwezig. Geïnteresseerden die nu al meer willen weten kunnen alle informatie lezen op www.waddinxveen.nl/wadklein. De voorwaarden om mee te doen zijn:

  • Deelnemers melden zich aan als team met minimaal 3 personen of alleen. KunstKade helpt bij het vormen van teams als een team te weinig deelnemers heeft of als een deelnemer zich alleen opgeeft.
  • Er is geen minimum- of maximumleeftijd en er is geen ervaring vereist.
  • De teams regelen het materiaal om mee te bouwen. Dat mag van alles zijn: papier, lego, hout, kunststof, klei, steen, enzovoort.
  • Het thema is Waddinxveen. De bouwstijl is naar eigen keuze.
  • Deelname is gratis.
  • De workshops en informatiebijeenkomsten die KunstKade organiseert voor de deelnemers zijn gratis. Van de deelnemers wordt verwacht dat zij hierbij aanwezig zijn.

Maatschappelijk Cultuurplatform KunstKade

In KunstKade werken gemeente Waddinxveen en verschillende Waddinxveense kunst- en cultuurorganisaties samen. KunstKade denkt na over ideeën die over kunst en cultuur gaan en legt verbindingen. Door nieuwe vormen van samenwerking en elkaar aan te moedigen, bouwt KunstKade aan een actief cultureel Waddinxveen.