Boekstart in de kinderopvang

Dit nieuwsbericht is verlopen.
5 oktober 2023, 17:00

Vandaag heeft wethouder Brigitte Leferink de boekstart in de kinderopvang van Quadrant geopend.  Boekstart is een project van de bibliotheek om kinderen van 0 tot 4 jaar, hun ouders en pedagogisch medewerkers intensief met boeken en lezen in aanraking te laten komen via de kinderopvang.

Wethouder Leferink is groot voorstander van lezen

Voorlezen is zo belangrijk. Het vergroot de woordenschat van kinderen. Bovendien is het een rustpunt en natuurlijk ook heel gezellig om te doen. En voor ieder kind en elke leeftijd zijn er geschikte boeken. Of je nu van dierenverhalen, sprookjes of verhalen over andere landen houdt.

Wethouder Brigitte Leferink

Ze vindt het belangrijk om kinderen zo vroeg mogelijk in aanraking te laten komen met boeken en gaf de aanwezige ouders ook nog een tip mee:

In Nederland is het zo geregeld dat alle kinderen tot 18 jaar gratis een lidmaatschap van een bibliotheek kunnen krijgen.

Wethouder Brigitte Leferink

Deze week is het Kinderboekenweek en dit jaar is er een primeur voor het kindercomité van de gemeente. Zij lezen op dinsdag 10 en donderdag 12 oktober voor het eerst voor op de peuteropvang van Kleurrijk.