Ben jij de nieuwe kinderburgemeester van Waddinxveen?

17 mei 2024, 11:41

Het jaar van kinderburgmeester Mathijs zit er alweer bijna op. Daarom zoeken wij een nieuwe kinderburgemeester. Heb jij goede ideeën en wil jij je ook sterk maken voor kinderen in Waddinxveen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat doet een kinderburgemeester?

Als kinderburgemeester heb je ideeën om Waddinxveen nog leuker te maken voor kinderen. En als zij een leuk idee hebben, delen ze dat met jou. Je bedenkt natuurlijk ook acties om echt iets voor elkaar te krijgen. Verder ga je met de burgemeester en wethouders naar activiteiten. Denk hierbij aan de intocht van Sinterklaas, de Landelijke Dag van Kinderburgemeesters, je opent de kindermarkt op Koningsdag, je leest een gedicht voor bij de 4 mei herdenking en meer. Bij sommige activiteiten mag je zelfs een toespraakje houden.

Hoe word je kinderburgemeester?

Je kunt meedoen als:

  • Je in Waddinxveen woont en naar school gaat.
  • Je na de zomervakantie naar groep 8 gaat.
  • Je genoeg tijd hebt.
  • Je het hele schooljaar beschikbaar bent.
  • Je ouders het goed vinden (overleg het met je ouders).

Wat moet je doen?

  1. Maak een video van maximaal 1 minuut. Vertel wie jij bent, wat je leuk en belangrijk vindt. En wat je wilt betekenen voor de kinderen in Waddinxveen.
  2. Stuur je video (MP4 bestand of YouTube link) uiterlijk zaterdag 1 juni naar kinderburgemeester@waddinxveen.nl.
  3. Zet in de e-mail je naam, adres en woonplaats, telefoonnummer, naam van je school en het e-mailadres van een van je ouder(s)/verzorger(s).

Meer informatie

Ben je nieuwsgierig naar het jaar van kinderburgemeester Mathijs? Of wil je meer weten over de kinderburgemeester en het kindercomité? Ga dan naar www.waddinxveen.nl/kinderburgemeester.