Belangrijke stap voor ontwikkeling Noordkade

10 juni 2024, 14:31
Ondertekening van de intentieovereenkomst met BMN. V.l.n.r. Burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis, Wethouder Albert Kerssies, Patrick Sturkenboom (BMN) en Peter Lokerse (BMN).

Op donderdag 6 juni heeft BMN Bouwmaterialen een intentieovereenkomst getekend met gemeente Waddinxveen. Hiermee is BMN het derde grote bedrijf aan de Noordkade dat een overeenkomst aangaat, na Van Uden en Houtex. Door de drie overeenkomsten is de ontwikkeling van de Noordkade van verouderd bedrijventerrein naar een woon-werkgebied weer een stap dichterbij.

Woningbouw mogelijk door verhuizing van de drie grootste bedrijven

De gemeente wil het verouderde bedrijventerrein aan de Noordkade ontwikkelen tot een aantrekkelijk woon-werkgebied. Daarom gaat de gemeente in gesprek met de bedrijfseigenaren. Andere grote bedrijven aan de Noordkade zoals Van Uden en Houtex gingen BMN al voor. Met de drie grootste bedrijven zijn kansen voor de toekomst besproken. Wethouder Albert Kerssies is blij met de drie intentieovereenkomsten:

Deze drie handtekeningen zijn belangrijk voor de ontwikkeling van een nieuw stukje Waddinxveen. We zien aan de Noordkade ontwikkelkansen voor een moderne wijk waar groen, wonen en voorzieningen samenkomen. Met ruimte voor veel woningen, in allerlei soorten en maten. Een mooie bijdrage aan de ontwikkeling van Waddinxveen.

wethouder Albert Kerssies

Nieuwbouw aan de Noordkade helpt bij grote vraag naar woningen

Landelijk, maar ook in Waddinxveen is er veel behoefte aan nieuwe en betaalbare woningen. De gebouwen aan de Noordkade zijn toe aan vernieuwing. Ook is de locatie moeilijk bereikbaar voor vrachtverkeer. Doordat bedrijven verhuizen naar een bedrijventerrein, wordt de bereikbaarheid voor de bedrijven verbeterd. En ontstaat er een kans om nieuwe woningen te bouwen. Alle bestaande woningen, monumenten en gebouwen van historische waarde die nu aan de Noordkade staan, blijven bewaard. In de stedenbouwkundige visie is ruimte voor minimaal 1.500 nieuwe woningen aan de Noordkade, waarvan minimaal 50 procent betaalbare woningen. Dit gaat om sociale huur, middenhuur en betaalbare koopwoningen (tot 355.000 euro). In april heeft de gemeente vijf miljoen euro Woningbouwimpuls subsidie ontvangen van het Rijk om de bouw van betaalbare woningen te ondersteunen en te versnellen.