Aanzienlijk minder schade in Waddinxveen na jaarwisseling

4 januari 2023, 16:03

De buitendienst heeft na de jaarwisseling 2022 – 2023 de openbare ruimte in Waddinxveen gecontroleerd op schades aan gemeentelijke eigendommen. “Ik ben blij dat de jaarwisseling in Waddinxveen beheersbaar is verlopen. En dat er aanzienlijk minder schade is geconstateerd” zegt burgemeester Nieuwenhuis.

Daarnaast is er een recordgewicht aan vuurwerkafval ingezameld, 14.000 kilo! Blijkbaar hebben Waddinxveners gedacht: De rommel die we maken, ruimen we ook zelf weer op. Dat is een compliment waard! Zo houden we Waddinxveen schoon, heel en veilig.

Burgemeester Nieuwenhuis

Het schadebedrag voor de jaarwisseling 2022-2023 is ongeveer € 2.500,-

De medewerkers zagen een beschadigd brugdek, twee vernielde deksels van afvalbakken, een kapotte kolkdeksel en vijf vernielde verkeersborden. Het aantal meldingen in het meldsysteem Fixi was vergelijkbaar met vorig jaar. “Het gebruik van steeds zwaarder vuurwerk in de afgelopen jaren en de oplopende schades als gevolg daarvan baarden mij zorgen. Ik ben dan ook blij dat het dit jaar een stuk beter is verlopen, alhoewel ieder schadegeval er natuurlijk een teveel is. We hebben daarin, van jong tot oud, een gezamenlijke verantwoordelijkheid” aldus burgemeester Nieuwenhuis.

Inwoners hielden Waddinxveen schoon

Ze boden enorm veel vuurwerkafval aan. Op 1 januari heeft de buitendienst 14.000 kilo vuurwerkafval ingezameld. Op 2 en 3 januari verwijderde de buitendienst de laatste brandhopen en vuurtonnen. Nu maken ze zich op voor het inzamelen van kerstbomen. De aanmeldingen voor grote partijen kerstbomen stromen inmiddels binnen.