Aanmelden kandidaten cultuurprijs 2023 tot 15 juni

6 april 2023, 13:52

In 2023 reikt de gemeente Waddinxveen de Cultuurprijs voor de 11e keer uit. Deze prijs is bedoeld voor personen, organisaties of groepen die het afgelopen jaar iets belangrijks hebben gedaan voor het plaatselijke culturele leven.  Naast de Cultuurprijs wordt ook een aanmoedigingsprijs uitgereikt. Aanmelden van kandidaten kan tot 15 juni 2023. De uitreiking van de prijzen is tijdens WadCultureel op 8 september 2023.

De Cultuurprijs is bedoeld om het culturele leven in Waddinxveen te stimuleren. De Cultuurprijs bestaat uit een kunstwerk en een geldbedrag van € 750,00. De aanmoedigingsprijs is een geldbedrag van € 150,00.

Kandidaten aanmelden tot 15 juni 2023

Kent u een persoon, organisatie of groep die zich het afgelopen jaar bijzonder heeft ingezet voor het Waddinxveense culturele leven? Of wilt u zelf de Cultuurprijs in de wacht slepen? Ga dan naar www.waddinxveen.nl/cultuurprijs. Hier vindt u meer informatie, de voorwaarden en het aanmeldformulier. Op het formulier kunt u aangeven waarom u vindt dat deze persoon, organisatie of groep de prijs verdient.

Uitreiking prijzen tijdens WadCultureel

De onafhankelijke Cultuurjury kiest uit de aanmeldingen de genomineerden en draagt hen voor aan het college van burgemeester en wethouders. Het college neemt hierop een besluit, waarbij het in principe de voordracht van de jury volgt. De prijzen worden op vrijdag 8 september 2023 uitgereikt tijdens het evenement WadCultureel.