Aan de slag met positieve gezondheid op 4 april

Dit nieuwsbericht is verlopen.
24 maart 2023, 09:26

Dinsdag 4 april gaan de partners van het lokaal preventieakkoord ‘Samen voor een gezonder Waddinxveen’ aan de slag met positieve gezondheid. Dat doen zij onder leiding van trainer Janine van der Duin. Alle 6 dimensies van positieve gezondheid komen die avond langs. Naast de partners van het preventieakkoord zijn ook inwoners welkom die zich inzetten voor een gezond Waddinxveen. Zoals vrijwilligers of ondernemers en werknemers. De bijeenkomst is van 19:30 tot 21:00 uur in de Dick Brunaschool aan de Parklaan 3. Aanmelden kan bij preventieregisseur Ellen de Roos via e.deroos@waddinxveen.nl.

Wat zijn de 6 dimensies?

Positieve gezondheid bestaat uit de 6 dimensies: lichaamfuncties, mentaal, zingeving, kwaliteit van leven, meedoen en dagelijks leven. Met deze dimensies kunt u in kaart brengen hoe het met u of een ander gaat. Tijdens de avond leert u wat u hier zelf mee kunt doen en hoe u hiermee samenwerking kunt versterken.

Het preventieakkoord groeit

Eind vorig jaar had het preventieakkoord 84 partners. En dat aantal groeit nog steeds. Zo sluiten nog eens 3 nieuwe organisaties in Waddinxveen zich aan bij het akkoord. Dat zijn de Koning Willem-Alexanderschool, CBS TOV en ondernemer Wonder Muscle & Toning Therapy.

Wethouder Brigitte Leferink:

Het is fantastisch dat steeds meer partners zich aansluiten bij het preventieakkoord. Onderlinge samenwerkingen blijken dynamisch, afhankelijk van bijvoorbeeld onderwerp of locatie. De regisseur heeft hierin een aanjagende en verbindende rol. Ze is bovendien een herkenbaar aanspreekpunt voor het Waddinxveense preventieakkoord.

Van de 101 activiteiten die in 2020 opgenomen zijn in het preventieakkoord, is bijna de helft in gang gezet. Daarnaast zijn nog eens 18 nieuwe initiatieven gestart. De acties zijn uiteenlopend, van sportief tot cultureel en sociaal. Activiteiten dragen bij aan de positieve gezondheid van inwoners, jong en oud.