Plaatsen lantaarnpalen op zonne-energie

De afgelopen tijd hebben we twee verschillende lantaarnpalen op zonne-energie getest. De duurzame lantaarnpalen werken goed en hebben veel voordelen. Ze hebben geen elektrakabel nodig en verbruiken alleen energie verkregen door de zon. De zon die op de zonnepanelen schijnt, wordt omgezet in energie en opgeslagen in accu’s. Zo gaan de lantaarnpalen ook aan als de zon een paar dagen niet schijnt.

We gaan de lantarenpalen langs de Bloemendaalseweg, Middelburgseweg en Zwarteweg vervangen

De lantaarnpalen die langs de Bloemendaalseweg, Middelburgseweg en Zwarteweg staan zijn aan vervanging toe. Het is langs deze wegen lastig om de elektrakabel te vervangen, door de vele inritten en de smalle berm die vol ligt met kabels en leidingen. Daarom kiezen we langs deze wegen voor lantaarnpalen op zonne-energie. We gebruiken daarvoor twee verschillende soorten lantaarnpalen, die binnen de gemeente Waddinxveen zijn getest. Op de foto’s ziet u een voorbeeld van de lantaarnpalen.

Van 27 december tot en met 10 januari vervangen we de lantaarnpalen langs de Zwarteweg en de Middelburgseweg

De lantaarnpalen worden vervangen met hulp van een kraan die op de weg moet staan. Dat zorgt voor verkeershinder op deze plekken.

De Middelburgseweg is smal. Waar de kraan aan het werk is, kan geen auto of vrachtwagen passeren. De Zwarteweg is breder waardoor het verkeer daar om de kraan heen kan rijden.

De kraan is aan het werk op maandag tot en met vrijdag tussen 9:00 uur en 15:00 uur. Buiten deze dagen en tijden is de Middelburgseweg niet geblokkeerd. Wij vragen u rekening te houden met de verkeershinder. Vertel uw bezoekers en leveranciers over de verkeershinder.

Fietsers en voetgangers kunnen wel veilig langs de kraan blijven gaan tijdens de werkzaamheden.

Nieuwe lantaarnpaal op zonne-energie langs de Zwarteweg en Middelburgseweg.
Nieuwe lantaarnpaal op zonne-energie langs de Zwarteweg en Middelburgseweg.

Van 30 oktober tot en met 10 november vervangen we de lantaarnpalen langs de Bloemendaalseweg

De lantaarnpalen worden vervangen met behulp van een kraan die op de weg moet staan. Dat zorgt voor verkeershinder op deze plekken.

De kraan begint bij de A12 en vervangt elke dag een paar masten. Daardoor schuift de kraan, en de verkeershinder, iedere dag meer naar de Zwarteweg toe. Op de plek waar de kraan staat kan geen auto of vrachtwagen passeren.

De kraan is aan het werk op maandag tot en met vrijdag tussen 9:00 uur en 15:00 uur. Buiten deze dagen en tijden is de weg niet geblokkeerd. Wij vragen u rekening te houden met de verkeershinder. Vertel uw bezoekers en leveranciers over de verkeershinder.

Fietsers en voetgangers kunnen wel veilig langs de kraan blijven gaan tijdens de werkzaamheden.

Nieuwe lantaarnpalen op zonne-energie (solar) langs de Bloemendaalseweg
Nieuwe lantaarnpalen op zonne-energie (solar) langs de Bloemendaalseweg

Heeft u vragen? Neem dan contact op

U kunt mailen naar de heer Hermanns via p.hermanns@waddinxveen.nl.