Papaverveld, Wikkeveld, Zuringveld en Groenezoom opknappen

We willen het Papaverveld, Wikkeveld, Zuringveld en de Groenezoom een moderne uitstraling geven.

Aannemer Boskalis begint 6 februari 2023 met het werk

Boskalis uit Papendracht is geselecteerd als aannemer.

De aannemer is vanaf 6 februari 2023 tot 22 december 2023 aan het werk. Dan gaan zij:

 • het asfalt van de weg van de Groenezoom vervangen door straatstenen;
 • de andere wegen, parkeervakken en stoepen opnieuw straten;
 • de openbare verlichting vervangen;
 • de kolken en afvoerleidingen vernieuwen;
 • nieuw regenwaterriool aanleggen (aan het bestaande riool worden geen werkzaamheden uitgevoerd);
 • het groen vervangen of aanvullen;
 • de speelplaats opknappen.

Het werk voeren we uit in 6 fasen

Het werk aan de weg voeren we uit in de volgende fasen:

 • Fase 1: reeds uitgevoerd; Papaverveld 16 t/m 63
 • Fase 2: reeds uitgevoerd; hofje tussen Papaverveld en Wikkeveld
 • Fase 3: 28 februari t/m 21 april; Wikkeveld en hofje tussen Wikkeveld en Groenezoom
 • Fase 4: 24 april t/m 19 juli 2023; Papaverveld 2 t/m 14 en Groenezoom 2 t/m 62
 • Fase 5: 14 augustus t/m 27 september 2023; Zuringveld en Groenezoom tot Staringlaan
 • Fase 6: 27 september t/m 20 oktober 2023; Papaverveld 1 t/m 23 en hofje tussen Papaverveld en Klaverveld
 • Aanbrengen groen: november t/m december 2023

Deze planning kan tijdens de werkzaamheden worden aangepast.

Plattegrond wijk

Wanneer is de aannemer bij uw woning aan het werk?

Ongeveer 5 dagen voordat de aannemer bij uw woning start krijgt u een brief van de aannemer. Op deze website houden we u op de hoogte over de werkzaamheden.

Doorsteek naar Klaverveld is open

Tijdens het gehele werk is de toegang naar Klaverveld, naast Papaverveld nummer 1, open voor alle verkeer. Wanneer de toegangsweg vanaf station Noord tijdens het werk voor korte of lange periodes is gestremd blijft de wijk via Klaverveld bereikbaar.

De buurt blijft bereikbaar voor hulpdiensten tijdens het werk

Tijdens het werk blijft de wijk altijd bereikbaar voor hulpdiensten. De aannemer heeft regelmatig contact met de hulpdiensten over de bereikbaarheid van de woningen. De hulpdiensten weten hoe zij hun bestemming het snelste bereiken.

Tijdelijk minder parkeerplaatsen door het werk                           

Door het werk zijn er tijdelijk minder parkeerplaatsen beschikbaar. Hierdoor neemt de parkeerdruk in de buurt toe. We doen ons best om het aantal beschikbare parkeerplekken zo hoog mogelijk te houden. Maar het kan voorkomen dat u tijdelijk uw auto verder van uw woning moet parkeren. Wij vragen u uw auto nooit binnen het werkgebied te parkeren. Parkeer altijd in een officieel parkeervak.

Wilt u overhangend groen verwijderen?

Hangen er vanuit uw tuin takken over het trottoir of de weg? Dan is het noodzakelijk dit weg te halen voordat de aannemer bij uw tuin aan het werk gaat. De hele betonband op de erfgrens moet vrij zijn.

Ophogen van uw tuin

Het is mogelijk dat de nieuwe bestrating niet meer netjes aansluit op de bestrating in uw tuin. In dat geval leggen wij uw eigen bestrating over een lengte van maximaal 1 meter opnieuw aan. Op deze manier blijft uw woning goed bereikbaar.

Planten van nieuwe bomen na de herinrichting

Het planten van nieuwe bomen en beplanting doen we vanaf november 2023. Dan begint het nieuwe plantseizoen. Als plantvakken al eerder klaar zijn dan november kan het gebeuren dat deze vakken langere tijd kaal blijven.

Plaatsen van een laadpaal

Het bedrijf Equans plaatst een laadpaal voor elektrisch laden van voertuigen in de parkeerstrook tussen Papaverveld 25 en 47.

Bijzondere gebeurtenissen? Meld dit dan

Het kan zijn dat er bijzondere gebeurtenissen plaatsvinden. Bijvoorbeeld een bruiloft, een begrafenis of een verbouwing aan uw huis waarbij uw aannemer ruimte nodig heeft. Neem dan zo snel mogelijk contact op met de omgevingsmanager van aannemer Boskalis. Dan kijken we naar mogelijke oplossingen.

Contact omgevingsmanager aannemer

Heeft u vragen over de werkzaamheden? Stel deze aan de omgevingsmanager van aannemer Boskalis via het e-mailadres: omgevingpapaverveld@boskalis.com

Inloopspreekuur voor vragen

De aannemer houdt elke week op woensdag tussen 8:00 en 9:00 uur een spreekuur in de keet van de aannemer bij de entree van het Gouwebos. U kunt in dit uur binnenlopen op een moment dat het u uitkomt en uw vragen stellen.

Voor overige vragen

Voor overige vragen kunt u mailen met projectleider Peter Hermanns via p.hermanns@waddinxveen.nl of bellen naar 14 0182.

Toezicht namen de gemeente

Toezichthouder namens de gemeente Waddinxveen is de heer Peter-Jan van Rijs.

Op de presentatietekeningen staan het Papaverveld, het Wikkeveld, het Zuringveld en de Groenezoom.

Presentatietekening blad 1

We beginnen bij de Staringlaan waar de Groenezoom begint. De hele weg van de Groenezoom krijgt rode stenen (nummer 2 op tekening). Langs de weg komen parkeervakken in zwarte stenen (nummer 6). Langs de parkeervakken komt een stoep met grijze tegels (nummer 7). Langs deze stoep staan struiken (nummer 10) en ligt gras (nummer 9) met bomen.

Presentatietekening blad 2

Naast de wijk ligt water (nummer 11). Langs dit water ligt gras (nummer 9) met bomen. Langs dit gras komen op een paar plekken parkeervakken in grastegels (nummer 8). Dat zijn tegels waar gras doorheen groeit, maar waar een auto op kan parkeren. Langs deze parkeervakken ligt de weg van de Groenezoom. Deze weg krijgt rode stenen (nummer 2). Langs de weg komen parkeervakken in zwarte stenen (nummer 6). Langs de parkeervakken komt een stoep met grijze tegels (nummer 7). Langs deze stoep liggen de voortuinen van de woningen.

Vanaf de Groenezoom beginnen de straten Zuringveld en Wikkeveld. Deze straten worden woonerf. Op de weg en op de stoepen in deze straten komen bruine stenen (nummer 4). Langs de weg komen parkeervakken met zwarte stenen (nummer 6). Op een paar plekken komen plantvakken (nummer 10).

In het midden tussen de huizen ligt een groenstrook met een paar stoepen. Deze stoepen krijgen bruine stenen (nummer 1). De groene strook bestaat uit gras (nummer 9) en planten (nummer 10). Ook plaatsen we een paar extra bomen.

Presentatietekening blad 3

Naast de wijk ligt water (nummer 11). Langs dit water ligt gras (nummer 9) met bomen. Langs dit gras komen op een paar plekken parkeervakken in grastegels (nummer 8). Dat zijn tegels waar gras doorheen groeit, maar waar een auto op kan parkeren. Langs deze parkeervakken ligt de weg van de Groenezoom. Deze weg krijgt rode stenen (nummer 2). Langs de weg komen parkeervakken met zwarte stenen (nummer 6). Langs de parkeervakken komt een stoep met grijze tegels (nummer 7). Langs dit trottoir liggen de voortuinen van de woningen.

Vanaf de Groenezoom begint de straat Papaverveld. Deze straat wordt woonerf. Op de weg en op de stoepen komen bruine stenen (nummer 4). Langs de weg komen parkeervakken met zwarte stenen (nummer 6). Op een paar plekken komen planten (nummer 10). In het midden tussen de huizen liggen twee groenstroken met een paar stoepen. Deze stoepen krijgen bruine stenen (nummer 1). De groenstrook bestaat uit gras (nummer 9) en planten (nummer 10). Ook plaatsen we een paar extra bomen.

Op de plek waar nu een speeltoestel staat, komt een nieuw speeltoestel.