Had je vorig jaar ook al een Rotterdampas? Dan kun je die verlengen. Gebruik hiervoor de gegevens die de brief staan over de verlenging. Die brief is in februari 2022 verstuurd. Je kan ook langs gaan bij het gemeentehuis, maak dan wel eerst een afspraak(externe link).

Rotterdampas: óók in Waddinxveen

De Rotterdampas geeft veel kortingen of zelfs gratis toegang tot toeristische attracties, musea en theaters, schoonheidssalons, restaurants en nog veel meer.

De pas is er voor iedereen.

Direct regelen

Wat kost het?

€ 60,-- per volwassene

€ 17,50 voor kinderen t/m 17 jaar

€ 5,-- voor mensen met een minimum inkomen, kinderen t/m 17 jaar krijgen een gratis pas.

Je hebt een minimuminkomen als het netto maandinkomen van jullie samen niet hoger is dan:

Inkomensgrens 2022

Loondienst (netto per maand)

Zelfstandigen (netto per jaar)

Alleenstaand      

€ 1.300,-

€ 19.000,-

Alleenstaande ouder          

€ 1.626,-

€ 23.500,-

Gehuwden/samenwonenden

€ 1.850,-

€ 27.000,-

Dit zijn inkomsten uit loon, pensioen of een uitkering. Huur- of zorgtoeslag vallen niet onder deze inkomsten.

Hoe werkt het?

Met de Rotterdampas kunt u meer dan 750 leuke dingen doen, gratis of met korting. Wat voor leuke dingen? Ontsnappen uit de escape room, meubels leren maken, een rondleiding bij Feyenoord of door de stad. Het kan allemaal met de Rotterdampas, net als gratis naar het zwembad en de leukste musea. Maar ook bekende toppers zoals Pathé, Diergaarde Blijdorp, Duinrell, de Euromast, Spido, Plaswijckpark en de Laurenskerk doen mee.

Ruim 400 jaaracties, 250 seizoenacties én de extra maand- en lastminute-acties zijn goed voor veel plezier tegen heel weinig geld. Check al die leuke acties op www.rotterdampas.nl(externe link) of download de app.

Ook korting in Waddinxveen en Gouda

Mensen met een Rotterdampas krijgen in Waddinxveen korting bij Stichting Vonk, Aikido school Kinonagare en Bibliotheek De Groene Venen. In Gouda kunt u naar het Jeugdtheaterhuis, Museum Gouda of Monkey Town Gouda.

Wat moet ik doen?

Waar koopt u de pas?

U vraagt de Rotterdampas aan op het gemeentehuis in Waddinxveen. Dit doet u door een afspraak te maken(externe link). Lukt het niet via een computer, bel dan 140182.

Wat heb ik nodig?

Neem een geldig legitimatiebewijs mee. Deze heeft u nodig bij uw aanvraag.

Een pasfoto meenemen is niet nodig, deze wordt gemaakt aan de balie. Neem wel een foto mee voor van degene (bijvoorbeeld een kind) die niet bij de aankoop is (dit mag ook een foto op uw smartphone zijn).

Bij het aanvragen moet u gelijk betalen. Binnen 5 werkdagen heeft u de pas in huis, samen met de jaargids en het seizoensblad.

Heeft u gevonden wat u zocht op deze pagina?