Vertel Waddinxveen

In de serie Vertel Waddinxveen gaat burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis op zoek naar Waddinxveense verhalen. Verhalen over de oorlog, verhalen over mensen, verhalen over bijzondere plekken in het dorp. Kent u zelf een Waddinxveens verhaal dat verteld moet worden? Mail dan naar burgemeester@waddinxveen.nl.

Digitaal toegankelijke video’s

Onze video’s zijn nog niet allemaal digitaal toegankelijk. Wij werken er hard aan om nieuwe video’s digitaal toegankelijk te maken.

De ambtsketen (laatste aflevering11)

De laatste aflevering van Vertel Waddinxveen! Evert Jan Nieuwenhuis sluit zijn eerste periode als burgemeester van Waddinxveen af met een zoektocht naar de betekenis van de ambtsketen. Hoe kwam deze ambtsketen in Waddinxveen? Welke symbolen staan op de ambtsketen? Ook kinderburgemeester Mathijs gaat met zijn ambtsketen op pad.

Bunker ontdekt in Waddinxveen (aflevering 10)

In deze spannende aflevering gaat burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis op zoek naar de sleutel van een ontdekte bunker uit de Koude Oorlog in Waddinxveen.

Waddinxveen, een ondernemend dorp! (aflevering 9)

Burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis gaat in gesprek met 3 ondernemers; Mulder Mode, Groothandel De Rooij en Van der Linde voor wonen en slapen.

Met open armen ontvangen
(aflevering 8)

Burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis gaat in gesprek met de Oekraïense vluchtelingen Yuliia en Ilona. En hij spreekt de Waddinxveense vrijwilliger Arjan Berkouwer.

Brandweerauto Magirus terug in Waddinxveen (aflevering 7)

Burgemeester Nieuwenhuis gaat op stap met Rocky en Rogier om meer te weten te komen over deze bijzondere brandweerauto. In de kazerne ontmoeten zij brandweer-commandant Zuidijk. Hij weet heel veel over de Magirus en vertelt er alles over.

Kind in oorlogstijd
(aflevering 6)

Hoe was het als kind in de oorlog? Kinderburgemeester Liva gaat in aflevering 6 van Vertel Waddinxveen op bezoek bij mevrouw Van Veen die toen 13 jaar was. En burgemeester Nieuwenhuis houdt zijn 4 mei-toespraak. 

Waddinxveen heeft 30.000 inwoners (aflevering 5)

Burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis zette op dinsdag 13 oktober de 30.000e inwoner in het zonnetje en trakteert de kinderen op alle scholen. Kijk deze feestelijke dag terug in aflevering 5 van Vertel Waddinxveen

Bonusaflevering 1 jaar Waddinxveen

In 1 jaar tijd vertelde burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis 4 verschillende verhalen. Kijk ze terug in deze compilatie en geniet mee van niet eerder gepubliceerde beelden.

75 jaar vrijheid, 75 jaar Vox Jubilans (aflevering 4)

75 jaar geleden keerden een aantal Waddinxveense mannen terug uit Duitsland. Ze moesten er in de oorlog werken voor de Duitse bezetter. Maar nu waren ze vrij! Waddinxveen onthaalde ze al zingend met een dankdienst in de Brugkerk. Daaruit ontstond een door-en-door Waddinxveens koor dat nu nog steeds bestaat en springlevend is: Vox Jubilans.

Houten speelgoed in Waddinxveen (aflevering 3)

Wat hebben Waddinxveen en speelgoed met elkaar te maken? Joshua, Loïse, Mirjam en Tijn zoeken met burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis naar het antwoord. Bekijk aflevering 3 van Vertel Waddinxveen over houten speelgoed en een vergeten speelgoedfabriek.

Verhaal van de Waddinxveense Hefbrug (aflevering 2)

Wie had kunnen denken dat aflevering 2 van Vertel Waddinxveen in oktober 2019 zo actueel zou zijn? Terwijl de Hefbrug van Boskoop dicht moest omdat deze onveilig bleek, rondde burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis zijn onderzoek naar de geschiedenis van de Waddinxveense Hefbrug af. Ontdek zelf de geschiedenis van dit bijzondere monument. Een monument om trots op te zijn, maar ook een monument om soms een beetje van te balen.

Erkenning voor verzetsman Toon Pille (aflevering 1)

In 1944 werd de Waddinxveense verzetsman Toon Pille in de oorlog doodgeschoten. Hoewel hij de namen van zijn verzetsmakkers kende, verraadde hij ze niet. In al die 75 jaar werd de rol van Pille in het verzet nooit officieel erkend. Totdat…