Participatie, dé manier van samenwerken

In Waddinxveen vinden we het belangrijk om uw leefomgeving samen met u vorm te geven. We willen samen met inwoners, ondernemers, organisaties en verenigingen bouwen aan Waddinxveen. Dit noemen we samenlevingsparticipatie.

Samen zorgen we voor een betere leefomgeving

Inwoners en ondernemers, organisaties en verenigingen hebben hun dagelijkse ervaring met de straat, buurt en wijk waar ze wonen en ondernemen. Organisaties en verenigingen kennen het Waddinxveense netwerk uitstekend. Door als gemeente al die kennis, ervaring en netwerken te gebruiken, zorgen we voor een betere leefomgeving in Waddinxveen.

Heeft u een idee?

Wilt u uw straat, wijk of dorp mooier, leuker of beter maken? Dat kan bijvoorbeeld door een bloembak of een stukje openbaar groen te adopteren en onderhouden. Misschien heeft u een ander idee? Wij zijn benieuwd!

Hoe werkt het

  • geef uw idee door via Waddsup;
  • u krijgt daarna een e-mail van ons, waarin wij u om informatie vragen;
  • wanneer wij de gevraagde informatie hebben ontvangen, gaan wij uw idee beoordelen;
  • binnen 4 weken hoort u of u uw idee kunt uitvoeren. U voert uw idee zelf uit.

Participatieplatform Waddsup

Op Waddsup kunt meedenken over de veranderingen in uw straat, buurt of wijk. Ook kunt u zelf ideeën doorgeven om uw leefomgeving te verbeteren of stemmen op een idee van iemand anders.

Stichting WijkWallet Waddinxveen

Wilt u iets leuks doen voor de buurt zoals een straatspeeldag, buitenbioscoop of andere sociale activiteit? Of ben je een jongere en wil je een leuke activiteit organiseren voor andere jongeren? Sinds juli 2022 kunt u hiervoor contact opnemen met de Stichting WijkWallet Waddinxveen.

Leidraad Samenlevingsparticipatie

Wij betrekken inwoners, ondernemers, organisaties en verenigingen bij projecten en beleid. In de Leidraad staat een programma waarmee we onze werkwijze verbeteren.

Aanmelden vrijwilliger Waddinxveen Schoon

Veel inwoners helpen mee Waddinxveen zwerfafvalvrij te houden. Wij waarderen de inzet van deze vrijwilligers enorm. Wilt u zich ook inzetten? Meld u dan aan als vrijwilliger.

Ik heb een vraag over mijn omgeving

Voor vragen over uw straat, buurt of wijk neemt u contact op met de wijkregisseur.