Maatschappelijk Cultuurplatform KunstKade

In 2022 zijn we gestart met het maatschappelijke cultuurplatform KunstKade. KunstKade verwijst naar de Gouwe die door Waddinxveen stroomt.

In KunstKade werken verschillende Waddinxveense kunst- en cultuurorganisaties samen om na te denken over ideeën en verbindingen leggen die over kunst en cultuur gaan in Waddinxveen. Door nieuwe vormen van samenwerking en elkaar aan te moedigen, bouwen we aan een en actief cultureel Waddinxveen.

 • KunstKade denkt mee en helpt mee bij het zoeken naar verbindingen en samenwerking.
 • KunstKade wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Waddinxveen; daarom is er hulp op het gebied van kennis, netwerken en het zoeken naar mogelijkheden.
 • De initiatiefnemers denken met elkaar na hoe er verder wordt gebouwd aan het maatschappelijk cultuurplatform KunstKade.
 • De ideeën die ontstaan tijdens de bijeenkomsten van KunstKade, worden opgepakt door de deelnemers.

Tijdens bijeenkomsten in januari 2023 zijn we gestart met de opbouw van KunstKade.

Deze plannen en ideeën kwamen naar voren:

 • Open Podium: samen met de dorpsdichter, Bibliotheek de Groene Venen, Stichting Vonk en Cultuurhuys de Kroon organiseren zij open podia: ‘Deel je talent op dinsdag’. Talenten laten op het open podium hun talent laten zien. Dit is voor amateurs, professionals, beginners en gevorderden. De toegang en deelname is gratis.
 • De twee open podia-avonden die al geweest zijn, waren een groot succes.
 • Workshops en infosessies: In maart was de online workshop ‘financiën voor beginners’ via de Vrijwilligersacademie.
 • Ook gaf KunstKade samen met gemeente en de Vrijwilligersacademie de workshop ‘Evenementen en Vergunningen’. Er komen nog meer workshops aan, zoals ‘Lobbyen voor je idee’ op dinsdag 19 september 2023.
 • Waddinxveense Kunstuitleen KunstFlix.
 • Kunst & Cultuur workshops tijdens het Ervaringscafé in de Gouwebloem, door onder andere dorpsdichter Leonie Visser
 • Miniatuur Waddinxveen Wad Klein.

Wilt u de verslagen lezen van deze 2 bijeenkomsten? Stuur dan een e-mail naar kunstkade@waddinxveen.nl

Elke tweede dinsdag van de maand (behalve in augustus) is er een KunstKade in het SK-Lab (Sleutelkwartier, Passage 240).

Heeft u vragen voor of over KunstKade? Dan bent u van harte welkom om binnen te lopen tussen 10.30 uur en 12.30 uur. Leden van de basisgroep zijn aanwezig en de koffie en thee staat klaar.

Tijdens het KunstKadecafé kunnen cultuurmakers, kunstenaars, organisatoren van maatschappelijke en culturele organisaties en andere geïnteresseerden elkaar ontmoeten en met elkaar in gesprek gaan.

De volgende is in oktober, tijdens een grote bijeenkomst. Dan gaan we verder met de ontwikkeling van de ideeën en de verbinding

Maatschappelijk Cultuurplatform Kunstkade wil graag het actieve culturele leven in Waddinxveen aanmoedigen.

Daarom organiseert KunstKade op 10 oktober 2023 een bijeenkomst waarin we samen willen nadenken over de invulling van dit culturele leven in Waddinxveen.

Voor de lopende projecten maar ook voor de projecten in de toekomst. Tijdens deze bijeenkomst kijken we hoe we gaan bijdragen aan de Nationale Kunstweek van 11 tot en met 19 november.

Waar is de bijeenkomst op 10 oktober?

De bijeenkomst is in het Anne Frank Centrum, Jan van Bijnenpad 1 in Waddinxveen. U bent welkom vanaf 18:45 uur. De avond start om 19:00 uur en duurt ongeveer tot 22:15 uur.

Tijdens deze avond willen we een leven moodboard maken in twee delen. Het eerste deel met plannen die al zijn ontstaan vanuit KunstKade. En in het tweede deel wordt het moodboard gevuld door alle deelnemers van de bijeenkomst. De bedoeling is dat deelnemers gaan samenwerken om elkaar te versterken en misschien nieuwe ideeën gaan uitproberen.