Beter Bereikbaar Gouwe

Het gebied op en rond de Gouwe vraagt om een betere bereikbaarheid en leefbaarheid. Ook kan de economie worden versterkt. Daarom is er het programma Beter Bereikbaar Gouwe. In dit programma werken 5 partijen samen: gemeenten Alphen aan den Rijn, Waddinxveen en Bodegraven-Reeuwijk, de Regio Midden-Holland en Provincie Zuid-Holland.

Brede aanpak

De verkeers- en bereikbaarheidsknelpunten in het gebied hangen nauw samen. Als er een file staat, kiezen automobilisten voor een andere route. En het gaat niet alleen over wegverkeer, maar ook over scheepvaart, recreatievaart, fietsers en openbaar vervoer.

Waar

Het programma richt zich op het gebied rondom de rivier de Gouwe, globaal tussen de N11, A12 en de N209, Bodegraven. De uitvoering van de plannen zal invloed hebben op een groter gebied.

Wanneer

De volksvertegenwoordigers van de gemeenten en provincie hebben eind 2021 en begin 2022 grotendeels ingestemd met het voorstel voor een maatregelenpakket. Beter Bereikbaar Gouwe gaat daarmee een nieuwe fase in.

Meer informatie

De meest actuele informatie vindt u op de website van Beter Bereikbaar Gouwe.

Reageer op schetsen oeververbinding Gouwe

Beter Bereikbaar Gouwe onderzoekt op drie locaties langs de Gouwe of daar een oeververbinding kan komen. We kijken naar een brug en een aquaduct. Er zijn schetsen gemaakt voor een weg daarnaartoe. Kijkt u mee?

Donderdag 24 november 2022 van 19:30 – 20:45 uur

Online bijeenkomst met een algemene presentatie over het onderzoek

Donderdag 8 en dinsdag 13 december 2022 van 18:30 – 21:30 uur

Inloopbijeenkomsten waar u de schetsen kunt bekijken en bespreken, Flora, Parklaan 4, Boskoop.