Strategisch Financieel Adviseur

Hbo – wo / 32-36 uur / €4781 – €6470

Waddinxveen heeft ambitie! De gemeente Waddinxveen groeit de komende jaren tot een gemeente van rond de 40.000 inwoners. Een plek op de grens tussen stad en platteland met uitstekende verbindingen. Durf jij je tanden te zetten in de uitdagende financiële vraagstukken van een van de snelst groeiende gemeenten van Nederland? Dan gaan we graag met jou in gesprek!

Wat doe je?

Als strategisch financieel adviseur adviseer je collega’s bij complexe financiële vraagstukken. Je overziet de meerjarige financiële gevolgen van beleidsontwikkelingen en de bijbehorende bestuurlijke opgaven. Een uitdagende job voor een ervaren, gemeentelijk financieel adviseur!

Lastige casussen kun je in de juiste (politieke) context plaatsen en je bent in staat deze in concrete voorstellen te vertalen. Je zorgt ervoor dat wij grip houden op onze uitgaven. Dat is een interessante en uitdagende taak, omdat de omgeving waarin wij opereren steeds vaker onvoorspelbaar, onzeker, veranderlijk en ingewikkeld is. Je hebt een inhoudelijke adviseursrol en draagt bij aan de verdere ontwikkeling en professionalisering van het team en de samenwerking binnen en buiten het aandachtsgebied.

Jouw takenpakket ziet er als volgt uit

 • Je coördineert de planning-en-controlcyclus, bijvoorbeeld het opstellen van de kaderbrief, begroting, tussentijdse bestuursrapportages en jaarrekening.
 • Je adviseert management, directie en het bestuur over complexe (strategische) financiële vraagstukken, waaronder de uitkomst van de berekening van de algemene uitkering.
 • Je volgt en anticipeert op ontwikkelingen die impact hebben op de strategie en financiële positie van de gemeente en vertaalt deze, in overleg met je collega’s zo nodig naar (meerjarig) financieel beleid, kaders, maatregelen en/of wijzigingen in de financiële verordeningen.
 • Je adviseert bij het opstellen van college- en raadsvoorstellen, samenwerkingsvoorstellen voor verbonden partijen, gemeenschappelijke regelingen en projecten en je bewaakt de financiële onderbouwing en het voldoen aan concernspelregels.
 • Je hebt een actieve rol bij de doorontwikkeling van de producten van de planning en control cyclus.

Met wie ga je werken?

Het team Financieel advies en control bestaat uit 7 collega’s en maakt onderdeel uit van het aandachtsgebied Bedrijfsvoering. Je werkt samen met professionele collega’s die een ambitieuze organisatie op financieel gebied ondersteunen en adviseren. Zo dragen we bij aan een gezonde financiële basis van onze gemeente.

Wat krijg je terug?

Naast een open sfeer met korte lijnen, afwisselend werk en de mogelijkheid om je werk in te richten zoals jij dat wilt, bieden we jou het volgende:

 • Een salaris van maximaal € 6.470,- bruto per maand op basis van 36 uur (schaal 12). Een aanloopschaal kan van toepassing zijn.
 • Daarbovenop krijg je een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van je bruto maandsalaris, dat je kunt inzetten voor bijvoorbeeld extra salaris, vakantiedagen of deelname aan ons fietsplan.
 • Een contract voor 12 maanden, dat we bij tevredenheid over en weer graag omzetten in een vast contract.
 • De mogelijkheid om te werken waar en wanneer jij dat wilt. We bieden jou daarvoor thuiswerkvoorzieningen, een laptop en smartphone, een reiskostenvergoeding en een thuiswerkvergoeding.
 • Aandacht voor jouw persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling en een ruim opleidingsbudget.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals ruim ouderschapsverlof en een ABP-keuzepensioen.

Wie ben je?

Met jouw analytisch vermogen kom je snel tot de kern van de zaak. Tegelijkertijd kun jij als geen ander de volledige breedte van onze financiën overzien en bewaken. Door jouw nieuwsgierigheid en politieke sensitiviteit weet je wat er écht speelt bij je gesprekspartners. Je denkt op creatieve wijze mee in oplossingen voor (complexe) financiële vraagstukken. Je bent evenwichtig, stressbestendig, dienstverlenend ingesteld en een echte verbinder én coördinator.

Verder vragen wij

 • Minimaal een hbo- of wo-opleiding in financiële of bedrijfskundige richting.
 • Meerjarige ervaring met financiële advisering en met het (coördineren van het) opstellen van (delen van) planning en control producten.
 • Actuele praktijkkennis van de op gemeentefinanciën van toepassing zijnde voorschriften (o.a. het Besluit Begroten en Verantwoorden).
 • Verder geeft ervaring met I-Financiën (Pink) een voorsprong.

Reageren en solliciteren

Public Search verzorgt de werving en selectie voor deze vacature. Bij vragen of interesse kan er contact opgenomen worden met Niels Holt via telefoonnummer 06-54300065 of mail nholt@publicsearch.nl of Samentha Schalkwijk- Rosalia via telefoonnummer 06-18642108 of mail naar sschalkwijk@publicsearch.nl.

Dit is Waddinxveen

Het beste uit jezelf naar boven halen en in een open sfeer met elkaar samenwerken. Dat is waar wij voor staan. Bij ons krijg je vertrouwen en vrijheid om je werk op jouw manier te doen, waar en wanneer jij dat wilt. En dat in een compacte, ambitieuze organisatie met korte lijnen. Groei jij met ons mee?