Andere organisaties voor vluchtelingen

RefugeeHelp.nl is het online startpunt voor Oekraïense vluchtelingen in Nederland en iedereen die zich voor hen wil inzetten. Het dynamische platform biedt informatie en bundelt initiatieven van de overheid, bedrijven, maatschappelijke organisaties en particulieren. Hier staan de wensen en behoeften van vluchtelingen voorop, komen vraag en aanbod samen en kan iedereen die zich wil inzetten voor vluchtelingen inspiratie opdoen en bijdragen.

RefugeeHelp.nl is een platform voor en door vluchtelingen. De website is beschikbaar in het Nederlands, Engels, Oekraïens en Russisch.

Op deze pagina vind je meer informatie over de inschrijving van mensen uit Oekraïne in de Basisregistratie Personen (BRP) en hoe gemeenten daarmee om kunnen gaan.

Informatie van de Rijksoverheid over de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Hier kunt u meer informatie vinden over de ondersteuning in Nederland. Denk hierbij aan de aankomst in Nederland, zorg en gezondheid, werk en inkomen, onderwijs en hoe u kunt helpen.

Takecarebnb koppelt vluchtelingen aan gastgezinnen. Zij vinden de perfecte match en maken met iedereen duidelijke afspraken. Over de huisregels op het logeeradres, over de begeleiding door hulporganisaties, en over de duur van de opvang (maximaal 3 maanden).

Het openstellen van je huis in oorlogstijd is een groot gebaar en een intense ervaring. Takecarebnb en haar partners begeleiden het proces stap voor stap en zorgen ervoor dat u er later met een goed gevoel op terugkijkt.

Informatie van het UWV voor Oekraïense vluchtelingen die in Nederland aan het werk willen gaan en voor werkgevers die hen in dienst willen nemen.

Meer dan 5 miljoen Oekraïners vluchten voor de oorlog. Ze komen terecht in een land waar ze niemand kennen en de taal niet spreken. In deze onzekere situatie kunnen vluchtelingen rekenen op de steun van VluchtelingenWerk Nederland.

Je kunt bij Vrijwilligerswerk Waddinxveen terecht voor informatie, advies en ondersteuning met betrekking tot vrijwilligerswerk. Wil je als vrijwilliger aan de slag in Waddinxveen? Zij bieden bemiddeling op maat én een actueel, uitgebreid vacatureoverzicht. Wil je als organisatie vacatures voor vrijwilligers plaatsen? Ook dan kun je terecht voor bemiddeling en ondersteuning.

Bent u inwoner van Waddinxveen? Heeft u een vraag of hulp nodig? Op deze site vindt u informatie over zorg, welzijn, wonen, werk en inkomen. Hier vindt u ook informatie over regelingen voor Oekraïense vluchtelingen