Niet weggooien maar repareren

Kapotte spullen zijn vaak nog te repareren. Door uw product te laten maken, bespaart u geld en draagt u bij aan een duurzame omgeving. Doet u ook mee?

Repair Café Wadddinxveen

Repair Cafés zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten die draaien om het (samen) repareren van gebruiksvoorwerpen. U kunt hier terecht met reparaties aan kleding, meubels, kleine huishoudelijke apparaten, fietsen, speelgoed en nog veel meer. Er zijn deskundige vrijwilligers aanwezig, met reparatiekennis en – vaardigheden op allerlei terreinen. 

Kijk voor meer info op www.RepairCafeWaddinxveen.nl. Wilt u direct een reparatie aanmelden? Mail dan info@repaircafewaddinxveen.nl met uw naam, telefoonnummer en het product dat u wilt laten maken.

Stichting gered gereedschap

Ook gereedschap wat u niet meer nodig heeft, zoals naaimachines, boormachines en hamers, kunt u inleveren. Stichting gered gereedschap knapt ze op en sturen deze naar ontwikkelingslanden. Bekijk de inleverpunten bij u in de buurt.

Spullen delen of lenen met buren?

Wist u dat u gemakkelijk spullen kunt lenen of delen met buren? Er verschillende online platforms waar u een boormachine, statafel, bakfiets of speelgoed kunt delen of lenen. Meer hierover leest u op de pagina Samen delen en lenen.

Heeft u wel eens iets laten maken, weggegeven of uitgeleend?

Wij ontvangen graag een bericht over uw ervaring. Stuur uw ervaring naar e-mailadres duurzaamheid@waddinxveen.nl.