Hulp bij vervoer

U wilt graag hulp bij vervoer. Het openbaar vervoer is niet (meer) voldoende of u heeft aangepast vervoer nodig. Wanneer uw vrienden en familie niet kunnen helpen, is er in en buiten Waddinxveen aanbod op het gebied van vervoer. Bijvoorbeeld de GroeneHartHopper, Seniorenvervoer, Valys en Wadmobiel.

Seniorenvervoer

Vrijwilligers van Seniorenvervoer halen u op en brengen u thuis met hun eigen auto van maandag t/m vrijdag. Zij rijden in Waddinxveen, Gouda, Boskoop, Zevenhuizen, Moerkapelle, Reeuwijk en Moordrecht.

GroeneHartHopper

De GroeneHartHopper is een aanvulling op het reguliere openbaar vervoer en is alleen voor inwoners van de regio Midden-Holland. De Hopper brengt u van deur tot deur in Waddinxveen, Gouda, Boskoop, Zevenhuizen, Moerkapelle, Reeuwijk en Moordrecht. In de GroeneHartHopper reist u samen met andere reizigers.

Valys

Valys is er voor reizigers met een mobiliteitsbeperking die sociaal-recreatieve uitstapjes buiten de eigen regio willen maken. Deze taxi is alleen voor uitstapjes buiten Waddinxveen, Gouda, Boskoop, Zevenhuizen, Moerkapelle, Reeuwijk en Moordrecht. U kunt Valys gebruiken als u verder reist dan 5 OV-zones of 25 kilometer vanaf uw woonadres. Om een rit te reserveren heeft u een Valyspas nodig.

Wadmobiel

Wilt u graag naar buiten, eropuit, maar bent u beperkt met lopen? Of lukt het niet meer om zelfstandig te fietsen? Wanneer u in Waddinxveen woont kunt voor één dag een rolstoel, scootmobiel of duofiets lenen. Dit regelt u via Wadmobiel.

De vrijwilligers van Seniorenvervoer rijden van maandag t/m vrijdag in personenauto’s. De kosten zijn € 2,50 tot € 5,00 per enkele rit. Om een rit te reserveren belt u van maandag t/m vrijdag tussen 9:00 en 10:30 uur naar telefoonnummer 088 023 42 55. Meer informatie staat op de website van Seniorenvervoer.

De Hopper haalt u op en zet u af waar u wilt. Op werkdagen van 07:00 uur tot 24:00 uur en in het weekeinde van 08:00 uur tot 01:00 uur. U vraagt een rit aan via de website van GroeneHartHopper of via telefoonnummer 0900 9988 778. Wilt u langer met de Groene Hart Hopper meerijden? Dan kunt u misschien een Wmo-pas krijgen met korting. Meer informatie en de tarieven staan op de website van de GroeneHartHopper.

U heeft een Valyspas nodig om een rit aan te vragen. Reserveer uw reis met Valys tussen 06:00 uur en 01:00 uur via telefoonnummer 0900 9630. U kunt uw reis ook online boeken op Mijn Valys.

Wilt u meer informatie of de Valyspas aanvragen?

Bel van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17:00 uur naar telefoonnummer 0900 9630 of kijk op de website van Valys.

Rolstoel of scootmobiel lenen

In het Anne Frank Centrum staan rolstoelen en een scootmobiel die u een dag van te voren kunt reserveren voor een dag of een dagdeel. U vraagt dit aan via telefoonnummer 088 02 34 255 (bellen kan tussen 10:30 en 11:30 uur).

Duofiets lenen

Een duofiets leent u via Stichting Fietsmaatjes Waddinxveen. U kunt zich aanmelden als bestuurder, als bijrijder of als vast duo. Meer informatie en aanmelden kan via de website van Fietsmaatjes.