Hulp voor ouders die geraakt zijn door fouten Belastingdienst kinderopvangtoeslag

De Belastingdienst heeft fouten gemaakt bij het geven, stopzetten en terugvragen van kinderopvangtoeslag. Dit wordt ook wel de ‘toeslagenaffaire’ genoemd. Het overkwam veel ouders, ook in de gemeente Waddinxveen. Deze ouders krijgen van de Belastingdienst een vergoeding. Dit geldbedrag is niet altijd genoeg. Want er kunnen door de toeslagenaffaire ook problemen op andere gebieden zijn ontstaan. Bijvoorbeeld op het gebied van schulden, wonen, inkomsten, zorg of de opvoeding van de kinderen.

Denkt u dat uw kinderopvangtoeslag in het verleden met verkeerde redenen is stopgezet? Of denkt u dat u te maken heeft met terugbetalingen die niet kloppen? Bel dan met het speciale Serviceteam gedupeerden Kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst: telefoonnummer 08002358358 (gratis).

Het Serviceteam is open van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 20.00 uur en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur. Kijk voor meer informatie op de website van de Belastingdienst.

U ontvangt na uw melding een bevestiging via de post van de Belastingdienst. Het kan wel een tijd duren voordat u bericht krijgt over wat hierna gaat gebeuren. De Belastingdienst houdt u op de hoogte.

Neem dan contact op met Wadwijzer.

De gemeente kan contact met u opnemen

De Belastingdienst mag uw gegevens sinds 2021 aan ons doorgeven. De Belastingdienst en de gemeente hebben hierover afspraken gemaakt. Zo kunnen wij contact opnemen met de Waddinxveense ouders die te maken hebben gekregen met de toeslagenaffaire.

Het gaat om de volgende gegevens: naam, Burgerservicenummer, geboortedatum, telefoonnummer en e-mailadres.

Wij gebruiken deze gegevens om Waddinxveense ouders actief te benaderen. U mag de hulp weigeren. Dit heeft geen gevolgen voor de herbeoordeling van uw situatie door de Belastingdienst.

Als u uw dossier wilt opvragen, kunt u de Belastingdienst een brief sturen. Zet in de brief duidelijk dat u uw dossier wilt ontvangen en waarom. En ook op welke vragen u graag antwoord wilt.

Zet in uw brief uw naam, uw adres, uw postcode en uw woonplaats en het telefoonnummer waarop u overdag te bereiken bent. Stuur de brief naar:
Belastingdienst/Toeslagen
Postbus 4510
6401 JA Heerlen

Heeft u al een persoonlijk zaakbehandelaar en wilt u uw volledige dossier opvragen? Dan hoeft u geen brief te sturen. Bespreek dit dan met uw persoonlijk zaakbehandelaar bij de Belastingdienst.