Ik ben mantelzorger

U bent mantelzorger als u langdurig en vrijwillig zorgt voor iemand uit uw omgeving. Bijvoorbeeld voor een ouder, kind, broer, zus, buurvrouw of –man. Deze personen zijn dan ziek, hulpbehoevend of gehandicapt. Om te voorkomen dat u overbelast raakt, biedt gemeente Waddinxveen hulp aan mantelzorgers.

Zorgen voor een ander kan soms zwaar zijn. De gemeente Waddinxveen heeft daarom Palet Welzijn gevraagd om mantelzorgers te ondersteunen. Bij de mantelzorgcoördinator van Palet Welzijn kunt u terecht voor:

  • Informatie
  • Advies
  • Een luisterend oor
  • Persoonlijke begeleiding
  • Het (tijdelijk) overnemen van uw zorg- en regeltaken (respijtzorg).

Mantelzorgcoördinator

Daniëlle Schipper is Mantelzorgcoördinator bij Palet Welzijn. Zij is bereikbaar via telefoonnummer 088 02 34 226 en e-mail d.schipper@paletwelzijn.nl.

Ook dit jaar waardeert de gemeente Waddinxveen zijn mantelzorgers (jong en oud) met een cadeaubon van € 50,00. U vraagt de mantelzorgwaardering 2023 zelf aan. Dit doet u door u in te schrijven als mantelzorger voor 1 november 2023. Inschrijven mantelzorger Inschrijven jonge mantelzorger Wilt u de mantelzorgwaardering elk jaar ontvangen? Schrijf  u dan elk jaar opnieuw in als mantelzorger.

Regels voor ontvangen Mantelzorgwaardering

Als u de mantelzorgwaardering wilt ontvangen, gelden de volgende regels:

  • u heeft in 2023 voor een lange tijd (meer dan 3 maanden aanééngesloten) en meer dan 8 uur per week mantelzorg verleend aan een inwoner van de gemeente Waddinxveen.
  • U hoeft zelf dus geen inwoner van Waddinxveen te zijn om de mantelzorgwaardering te ontvangen.

Woont u in Waddinxveen en verleent u mantelzorg in een andere gemeente?

Vraag dan een mantelzorgwaardering aan bij de gemeente waar de persoon woont waar u voor zorgt. Hoe de mantelzorgwaardering er uitziet, verschilt per gemeente.

Ook jonge mantelzorgers die thuis opgroeien met een langdurig ziek, verslaafd of gehandicapt gezinslid kunnen hulp vragen aan de mantelzorgcoördinator en Wadwijzer. Kijk op de website voor jongere mantelzorgers www.2becool.nl. Wilt u de mantelzorgwaardering ontvangen? Schrijf u dan in als jonge mantelzorger. Inschrijven jonge mantelzorger

Nee, de ondersteuning voor mantelzorgers is gratis. De mantelzorgondersteuning is onafhankelijk en vrijblijvend. U heeft geen verwijzing nodig en kunt meteen contact opnemen.