AED-kast subsidie aanvragen (Automatische Externe Defibrillator)

Bij een hartstilstand kunnen we met een AED iemand reanimeren en levens redden. Daarom is het belangrijk dat er altijd een AED in de buurt is. De gemeente geeft subsidie voor het plaatsen van een AED‑buitenkast. Met de subsidie wil de gemeente Waddinxveen het aantal AED’s en de beschikbaarheid ervan vergroten. Dan zijn er meer levens zijn te redden bij een hartstilstand.

DigiD Logo

Log in met DigiD en uw persoonsgegevens zijn al ingevuld. Lees meer over DigiD.

AED subsidie aanvragen

Praat eerst met uw buren en bespreek of uw wens voor een AED in de buurt ook hun wens is. Ga naar de speciale website van De Hartstichting buurtAED en maakt een persoonlijke actiepagina aan. Via dit crowdfunding platform zamelt u samen met de buurt heel gemakkelijk geld in. Met een flinke korting schaft u op deze manier een AED met een buitenkast aan voor uw buurt.

De gemeente Waddinxveen vergoedt 50% van de kosten met een maximum van € 400,00 inclusief BTW per AED-beschermingskast.

Wilt u subsidie aanvragen dan moet u voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • u bent eigenaar van de AED (of u heeft toestemming van de eigenaar);
  • de AED werkt goed en u onderhoudt de AED;
  • de AED is altijd beschikbaar en staat geregistreerd op de website van HartslagNu.nl;
  • de AED-beschermingskast hangt buiten;
  • u bent eigenaar van het huis of bedrijf waar de AED-beschermingskast aan hangt (of u heeft toestemming van de eigenaar).

Heeft u een AED en is deze nog niet aangemeld bij HartslagNu? Meld dan uw AED aan. Hiermee wordt uw AED gekoppeld aan het bestaande AED-netwerk. Hoe meer geregistreerde AED’s er zijn, hoe sneller er gestart kan worden met reanimeren.

Bij een hartstilstand staat het hart meestal niet helemaal stil. Dat lijkt alleen zo. De hartkamers worden heel snel en chaotisch geprikkeld, waardoor ze niet meer samentrekken. Dit heet ventrikelfibrilleren. Een AED is dan nodig om het hart te resetten en weer normaal te laten kloppen. Dit resetten noemen we defibrilleren.

HartslagNu is een landelijke organisatie voor burgerhulp bij een hartstilstand. Kijk voor meer informatie op de website HartslagNu.nl. Hier kunt u zich aanmelden wanneer u hulp wilt bieden bij een (mogelijke) reanimatie.

Bent u burgerhulpverlener bij HartslagNu? Dan kunt u de AED’s in uw buurt zien in uw HartslagNu-account of via de HartslagNu-app. Alleen geregistreerde burgerhulpverleners kunnen inzicht krijgen in de locaties van AED’s.

Deze kast beschermt de AED tegen vandalisme en weersinvloeden. De AED kan daardoor veilig buiten worden geplaatst en is altijd beschikbaar.