Themavlag aanvragen

De gemeente Waddinxveen volgt de Algemene Vlaginstructie voor het hijsen van de Nederlandse vlag. in Waddinxveen hangen wij bijvoorbeeld ook de Fairtradevlag en de Veteranenvlag uit. Dit zijn themavlaggen. Wilt u ook een vlag voor een bepaald thema laten uithangen? Dan kunt u dit aanvragen bij de gemeente. U levert zelf de vlag aan.

U doet een aanvraag om een themavlag uit te hangen. Deze aanvraag kunt u alleen doen namens een lokale organisaties, stichting of vereniging. Politieke partijen kunnen geen aanvraag doen. In uw aanvraag meldt u of het een eenmalige aanvraag is of een aanvraag voor ieder jaar. De aanvraag dient u uiterlijk 3 weken van tevoren in. Het college van B&W beslist over de aanvraag.

Uw aanvraag wordt goedgekeurd

U krijgt een week van tevoren bericht dat uw aanvraag is goedgekeurd. We maken dan een afspraak met u over het brengen en halen van de vlag. De gemeente hangt de vlag op de aangevraagde dag uit bij het gemeentehuis.

Uw aanvraag wordt niet goedgekeurd

U ontvangt de reden waarom uw aanvraag is afgewezen. Afwijzing kan bijvoorbeeld als de dag samenvalt met een van de vaste dagen waarop de Rijksoverheid speciale vlaggen uithangen. In de algemene vlaginstructie staat op welke speciale dagen de vlag op rijksgebouwen wordt uitgehangen.

 

 

Wilt u jaarlijks vlaggen?

Dan plaatsen we deze themadag op de Jaaragenda themavlaggen. Op deze Jaaragenda staat wanneer we een themavlag uithangen.

Jaaragenda Themavlag

  • Voorjaar en najaar (i.o.m. de voorzitter) Fairtrade week (Fairtradevlag)
  • Laatste zaterdag van juni Nederlandse Veteranendag (Veteranenvlag)
  • 11 oktober Coming-Outdag (Regenboogvlag)
  • 25 november tot 10 december (Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen) Orange the World vlag
  • 10 december Internationale Dag van de Mensenrechten (Mensenrechtenvlag)

 

Aan de aanvraag en het uithangen van de themavlag zijn geen kosten verbonden. Wel moet de aanvrager zelf de vlag leveren.

  • U levert zelf de themavlag aan
  • Het advies is een vlag van het formaat: 1,50 x 2,25 m