Woonkostentoeslag aanvragen

Is uw inkomen meer dan 25% gedaald? Dan kunt u bij de gemeente woonkostentoeslag aanvragen voor een huurwoning of een koopwoning. U vraagt de woonkostentoeslag aan via Wadwijzer, telefoonnummer 14 0182. Heeft u al een contactpersoon bij het sociaal team? Neem dan contact op met uw contactpersoon.

Als u niet in aanmerking komt voor huurtoeslag, dan kunt u voor 6 maanden woonkostentoeslag aanvragen. Wanneer u woonkostentoeslag ontvangt, wil de gemeente dat u verhuist naar een goedkopere woning waarvoor u huurtoeslag kunt ontvangen. Om het verhuizen makkelijker te maken, krijgt u een financiƫle urgentieverklaring. Heeft u er alles aan gedaan om binnen 6 maanden te verhuizen maar is dat niet gelukt? Dan kan de woonkostentoeslag verlengd worden met 6 maanden. U kunt dus woonkostentoeslag ontvangen voor maximaal 1 jaar.

Heeft u een koopwoning en u kunt aantonen dat u geen lening of een 2e hypotheek mag afsluiten? Dan kunt u woonkostentoeslag aanvragen. Bij een koopwoning heeft u geen verhuisverplichting.