Parkeren in Waddinxveen

In de gemeente Waddinxveen zijn afspraken gemaakt over het parkeren van uw caravan. En over parkeren in een blauwe zone, in bermen of langs de openbare weg. Wilt u parkeren op een plek waar dit niet is toegestaan? Dan kunt u een ontheffing aanvragen.

Als u uw caravan, kampeerwagen, camper, aanhanger of vouwwagen op de openbare weg wilt parkeren, mag dit meestal maar voor 3 dagen.
Als u langer wilt parkeren, vraagt u een ontheffing aan bij de gemeente. Doe dit 4 weken van tevoren. De gemeente verleent deze ontheffing alleen voor bijzondere situaties.

Ontheffing aanvragen

In een blauwe zone mag u niet lang parkeren. Als u wilt parkeren in een blauwe zone, bent u verplicht om een parkeerschijf te gebruiken. De gemeente Waddinxveen kent alleen in de Nesse (horecaboulevard) een blauwe zone.

Als u in dit gebied woont of werkt en u wilt langer parkeren in de blauwe zone, dan kunt u een ontheffing aanvragen bij de gemeente. Geef bij uw aanvraag de volgende gegevens:

  • voor welke locatie u de ontheffing aanvraagt;
  • in welke periode u daar wilt parkeren;
  • waarom u de ontheffing wilt.

Ontheffing aanvragen

U kunt voor uw bedrijf meerdere zakelijke ontheffingen aanvragen. De gemeente bepaalt hoeveel ontheffingen uw bedrijf krijgt.

Autobedrijven mogen geen auto’s op of langs de openbare weg parkeren. 

In de gemeente Waddinxveen mogen autobedrijven alleen op eigen terrein auto’s parkeren en te koop aanbieden.

Heeft u vragen hierover? Neem dan contact op met de gemeente Waddinxveen.

U mag een berm niet voor iets anders gebruiken dan waarvoor die is bedoeld. Zo mag u er bijvoorbeeld niet zomaar parkeren of kamperen. U hebt hier toestemming voor nodig van de gemeente.

Vraag een ontheffing aan bij de gemeente via het contactformulier. De gemeente beoordeelt uw aanvraag en stuurt u daarna een bericht of u ontheffing krijgt.