Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)

Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een bewijs van goed gedrag. Werkgevers of instanties kunnen daar om vragen. Uit een VOG blijkt dat iemands gedrag geen bezwaar is voor een baan, visum, emigratie of werkvergunning.

Vul eerst het aanvraagformulier VOG (pdf) van Justis samen in met de organisatie/instelling die de VOG van u nodig heeft. Zorg dat het formulier is ondertekend door u zelf en de organisatie/instelling en is voorzien van stempels en parafen. Scan de formulieren of maak er duidelijk leesbare foto’s van. U stuurt deze bestanden als bijlage mee met uw online aanvraag.

Een VOG kunt u digitaal aanvragen met uw DigiD.

  1. U vult eerst het aanvraagformulier VOG van Justis samen in met de organisatie/instelling die de VOG van u nodig heeft. Zorg dat het formulier is ondertekend door u zelf en de organisatie/instelling en is voorzien van stempels en parafen. Scan de formulieren of maak er duidelijk leesbare foto’s van. U stuurt deze bestanden als bijlage mee met uw online aanvraag.
  2. Start de online aanvraag.

LET OP: Vul op het aanvraagformulier alleen de gevraagde gegevens in bij punt 1.1 en 1.2. Vanaf punt 2 moet de organisatie of opdrachtgever (indien zzp’er) waar u voor gaat werken deze gegevens invullen.    

€ 41,35

U kunt de VOG ook aanvragen op afspraak.

Dienst Justis (de screeningsautoriteit van het Ministerie van Veiligheid en Justitie) beoordeelt de aanvraag en stuurt de VOG (of een afwijzing) binnen 2 tot 4 weken per post.

Een bedrijf, vereniging of stichting kan een VOG voor rechtspersonen (VOG RP) aanvragen bij Justis(externe link). Dit kan niet bij de gemeente. Een officiële vertegenwoordiger van het bedrijf, de vereniging of de stichting doet de aanvraag. Dit is bijvoorbeeld een bestuurder, vennoot of beheerder.