Rijbewijs, gezondheidsverklaring medische keuring aanvragen

Soms moet u eerst medisch gekeurd worden voordat u een rijbewijs aanvraagt of verlengt. U heeft hiervoor een gezondheidsverklaring nodig. Deze vraagt u online aan bij het CBR.

Maak een afspraak in het gemeentehuis om het formulier aan te vragen. 

Een gezondheidsverklaring kost € 41,00.

Medische situatie

U heeft vanwege uw medische situatie een rijbewijs met een beperkte geldigheidsduur. Wilt u dat rijbewijs verlengen? Vul dan een gezondheidsverklaring in. U stuurt deze naar het CBR. Van het CBR ontvangt u bericht over de medische keuring.

C of D-rijbewijzen

U wilt uw C, CE, C1, C1E, D, DE, D1 of D1E rijbewijs halen of verlengen.
Dan vult u een gezondheidsverklaring in. U stuurt deze naar het CBR. Van het CBR ontvangt u bericht over de medische keuring.

75 jaar en ouder

Uw rijbewijs verloopt op of na uw 75e verjaardag. U wilt uw rijbewijs verlengen. Dan vult u een gezondheidsverklaring in. U stuurt deze naar het CBR. Van het CBR ontvangt u bericht over de medische keuring.

Praktijkexamen A, B, BE

U wilt praktijkexamen doen voor een autorijbewijs, eventueel met aanhanger of motorrijbewijs. Dan vult u een gezondheidsverklaring in. U stuurt deze naar het CBR. Van het CBR ontvangt u bericht over de medische keuring. Voor een brommerrijbewijs hoeft dat niet.

Twijfel aan rijgeschiktheid

U heeft een rijbewijs. Maar u twijfelt of u nog in staat bent om veilig te rijden. Dan vult u een gezondheidsverklaring in.

Na een vordering

Het CBR heeft uw rijbewijs ongeldig verklaard in een vorderingsprocedure. Nu wilt u opnieuw een rijbewijs aanvragen. Dan vult u een gezondheidsverklaring in.

 

U ontvangt van het CBR bericht of u geschikt bent om te rijden. Heeft u dit bericht ontvangen? Dan vraagt u een rijbewijs aan.