Ongediertebestrijding

Voor de bestrijding van ongedierte op privéterrein moet u zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. De kosten zijn voor u zelf. Vraag bij de melding wat de kosten zijn.

Het bestrijden van ongedierte in de openbare ruimte is geen officiële taak van de gemeente. Alleen als de volksgezondheid in gevaar dreigt te komen komt de gemeente in actie. Bijvoorbeeld als de overlast door het ongedierte zo ernstig is dat een hele buurt of wijk risico loopt op ziekten. Maak dan een melding openbare ruimte

Heeft u overlast van bijen in of rondom uw huis? Of heeft u een bijenzwerm geconstateerd? Via de website Bijenhouders.nl kunt u een imker bij u in de buurt vinden. Klik op de landkaart op uw provincie en zoek vervolgens het dichtstbijzijnde bijenkorfje bij u in de buurt. Elke bijenkorf geeft een imkerafdeling weer. Als u op de bijenkorf klikt, komt u op de website van de desbetreffende imkerafdeling. Hier vindt u contactgegevens van imkers bij u in de buurt.

Geen bijen, maar hommels?

Heeft u overlast van hommels in plaats van bijen? Kijk dan op www.knnv.nl/hommels. Hier vindt u allerlei informatie over hommels en advies wat te doen met een hommelnest.

De bestrijding van muskus- en beverratten gebeurt door de waterschappen. Heeft u een muskus- of beverrat gezien? Meldt dit dan bij de muskusrattenbeheer of via de telefoon 030 63 45 756.