Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Informatiediner valpreventie: Blijf fit en vitaal!

Dinsdag 6 juni is er een tweede informatiediner over valpreventie. Want, iedere 5 minuten valt er in Nederland een 65+er. Dit zorgt voor een grote belasting op de Spoedeisende hulp. Om vallen te voorkomen biedt een team van experts praktische informatie voor inwoners in Waddinxveen.

Aanstaande 6 juni is een nieuw informatiediner, van 17:00 tot 19:30 uur in de gemeenschappelijke ruimte van ’t Suytende, Zuidplaslaan 497. Deze keer komen de tips van een praktijkondersteuner van de huisarts, een wijkverpleegkundige, ergotherapeut en opticien. Via de Facebook pagina van RTW ‘Leefstijl & Gezondheid’ zijn de presentaties live te volgen. Maar nog leuker is het, als u 65-jaar bent en op 6 juni naar ’t Suytende komt. U kunt dan een broodje mee eten en ontmoet andere mensen.

Meld u aan voor 1 juni

Aanmelden kan tot 1 juni via fitenvitaalwaddinxveen@gmail.com of via 0182-618022. Samen Fit en vitaal blijven Het informatiediner is een initiatief van het Valpreventienetwerk Waddinxveen. Ze is gestart met een bewustzijnscampagne om 65+ers inzicht te geven wat ze zelf kunnen doen om vallen te voorkomen. In het netwerk staat het belang van fit en vitaal ouder worden centraal. Het netwerk werkt aan een informatieve website, zodat alle informatie makkelijk voorhanden komt. Diëtiste Gabrielle Frijns zette het netwerk op, om praktisch samen te werken. Gabrielle: “We zijn nog altijd blij met de diverse wandelroutes in de wijken. De routes zijn aangeduid met verschillende spierversterkende oefeningen op lantaarnpaalbordjes.”