Wethouder Leferink opent qr-fit beweegroute

Dit nieuwsbericht is verlopen.
19 juni 2023, 15:35

Op maandag 19 juni opende wethouder Brigitte Leferink (Sport) de QR-FIT beweegroute op de Putteringdijk. Dat deed ze samen met initiatiefnemer Henk Neddermeijer, het sportplatform en leerlingen van basisschool Kleurrijk. De QR-FIT beweegroute maakt het mogelijk om gratis in de buitenlucht te sporten en bewegen. De route bestaat uit 10 palen met QR-codes. Door deze codes te scannen met een smartphone via de camera of met de gratis QR-FIT app verschijnt een uitgebreid aanbod aan oefeningen. Het aanbod is elke dag anders en geschikt voor alle leeftijden en fitheidniveaus. De route loopt over de dijk van het bruggetje bij de Oranjelaan tot aan de Alberdingk Thijmlaan. Er is geen speciaal startpunt; bij elke paal kan begonnen worden met bewegen.

We willen zoveel mogelijk inwoners aan de landelijke beweegnorm laten voldoen

Wethouder Leferink:

“Vanuit het Lokaal Sportakkoord en Preventieakkoord willen we er in Waddinxveen samen voor zorgen dat iedereen mee kan doen. Ongeacht inkomensniveau, leeftijd, beperking, overtuiging of afkomst. QR-FIT laat mensen meer bewegen door een gratis, laagdrempelig, functioneel, uniek en flexibel beweegaanbod aan te bieden in de openbare ruimte.”

Waddinxveense inwoner Henk Neddermeijer diende het initiatief voor QR-FIT in via Waddsup

Hij was op zoek naar een manier voor alle Waddinxveners om meer en laagdrempeliger te kunnen bewegen. Maar ook naar een manier om elkaar te kunnen ontmoeten en samen activiteiten te kunnen ondernemen.