Onze scholen zijn weer begonnen, pas uw snelheid aan

Dit nieuwsbericht is verlopen.
17 augustus 2023, 10:00

Maandag 21 augustus openen de scholen in Waddinxveen weer hun deuren. Dit betekent dat het drukker wordt op de weg. Let daarom goed op uw snelheid, veilig verkeer maken we tenslotte samen.

Automobilisten en ouders aan zet

Gemeente Waddinxveen werkt samen met Veilig Verkeer Nederland (VVN). De spandoeken ‘Onze scholen zijn weer begonnen’ hangen langs de weg om zo extra aandacht te vragen voor het aanpassen van uw snelheid. Met een lagere snelheid neemt de remweg af en heeft u meer tijd om op onverwachte verkeerssituaties te reageren.

Oefen de schoolroute

Hoe meer verkeerservaring jonge scholieren op de fiets opdoen, hoe veiliger zij door het verkeer gaan. VVN geeft dan ook de tip om de (nieuwe) schoolroute te oefenen voordat de scholen weer beginnen. Een andere tip is ervoor zorgen dat kinderen met een goedwerkende en dus veilige fiets naar school gaan.

Pas uw snelheid aan

Te hard rijden is een belangrijke veroorzaker van veel verkeersongelukken. Ongeveer een derde van alle dodelijke ongevallen komt, direct of indirect, door een te hoge snelheid. Volgens Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) is langzamer rijden een van de beste maatregelen om de veiligheid in het verkeer groter te maken. Vandaar dat wij, net als Veilig Verkeer Nederland, aandacht vragen voor de boodschap: Onze scholen zijn weer begonnen, pas uw snelheid aan.