Hoe gaan we verder met de inzameling van PMD?

Dit nieuwsbericht is verlopen.
24 februari 2023, 09:39

In Waddinxveen zamelen we PMD (plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankpakken) in met gratis zakken. Inwoners hangen deze zakken aan de lantaarnpalen, zodat Cyclus ze kan ophalen. Het gebruik van PMD-zakken kent naast voordelen ook nadelen. Vanaf vandaag kunt u uw mening geven over de manier waarop we in Waddinxveen PMD inzamelen.

Wethouder Femke Vleij:

Een schoon huis, een schone straat. Wie wil dat nou niet? Daarom heeft bijna iedereen een mening over het inzamelen van afval. Zeker als het gaat om PMD. We willen graag van inwoners horen wat zij ervan vinden.

We kijken of we het afvalbeleid voor PMD kunnen aanpassen

Uw mening daarover is belangrijk! Daarom stellen we u graag een aantal vragen over de PMD-inzameling in Waddinxveen. Met uw antwoorden gaan we als gemeente nadenken over de beste manier van PMD-inzameling. Hierbij heeft ook de gemeenteraad een rol.

Vul de vragenlijst in via www.waddinxveen.nl/vragenlijstafval

De vragenlijst staat open van 24 februari tot en met 12 maart. Op vrijdag 24 februari, 3 maart en 10 maart staan enquêteurs van de gemeente ook op de markt en het Gouweplein om u de vragenlijst voor te leggen. Na 12 maart sluit de vragenlijst en gaan we de antwoorden verwerken.

Maak een afspraak op het gemeentehuis als u wilt meedoen maar geen computer of smartphone hebt

We vinden het belangrijk dat iedereen kan meedoen! U kunt daarom een afspraak maken via het telefoonnummer 14 0182. De medewerkers van de publieksbalie vullen tijdens de afspraak samen met u de vragenlijst in. Dat kan telefonisch of op het gemeentehuis. U geeft de antwoorden en wij zetten dit in de computer.