Speelplek Eikenlaan

In de week van 19 tot 24 februari 2024 starten wij met het planten van bomen en struiken in het gras bij de speelplek aan de Eikenlaan.

Bomen en struiken zijn goed voor uw gezondheid en het klimaat

Bomen geven zuurstof en dragen bij aan klimaatdoelen. Zoals CO2 opslag en het filteren van fijnstof en andere schadelijke stoffen. Tijdens warme zomerdagen zorgen bomen voor schaduw en verkoeling bij de speelplekken. Bomen en struiken trekken insecten aan. En ze zorgen voor schuil- en nestelplaatsen voor vogels. Zo is groen van invloed op een gezonde leefomgeving.

Wij planten bomen en struiken met eetbare vruchten

Langs de stoep bij de speelplek planten we struiken met eetbare bessen. Om de struiken te beschermen tegen ballen (voetbalveld) wordt er een groenblijvende ligusterhaag langs de rand geplant. Langs de sloot planten wij hazelaars. De struiken geven na een paar jaar in de herfst eetbare hazelnoten. De kersenboom geeft in de zomer eetbare kersen en de stoofperen zijn in het najaar rijp.

Op de luchtfoto kunt u zien waar wij deze bomen en struiken gaan planten.

Luchtfoto van de speelplek aan de Eikenlaan in Waddinxveen. Op de foto staat met rode vlekken en tekst aangegeven welke bomen of struiken we gaan planten.

Op de luchtfoto ziet u de speelplek die tussen de Eikenlaan en de Vijverlaan ligt.
Op de foto staat met rode vlekken aangegeven waar de bomen en struiken worden geplant. Bij de rode vlekken staat een in tekst welke bomen of struiken daar geplaatst worden.
Links naast de stoep die toegang geeft naar de speelplaats, planten we 2 bomen (platanen).
Tussen het panna-veld en het voetbalveld planten wij 3 bomen,1 moerascipres en 2 Noorse esdoorns.
Aan het einde van de stoep planten wij aan de linkerkant bessenstruiken. We planten aalbessen, zwarte bessen en rode bessen.
In het verlengde van de stoep planten wij vlakbij het klimtoestel nog 2 bomen, namelijk 1 zwarte populier en 1 kersenboom.
Iets verder vlakbij de sloot planten wij 3 bomen die stoofperen geven.
Langs de sloot die evenwijdig aan het spoor loopt, planten wij 5 groepen van 3 hazelaars.

Heeft u vragen? Neem dan contact op

Stuur een e-mail naar Reinier Feenstra via r.feenstra@waddinxveen.nl.