Burgermeester Trooststraat, opnieuw inrichten groenstrook

In de zomer van 2023 is de speelplek in de groenstrook achter de huizen van de Burgermeester Trooststraat 64 tot en met 104 vernieuwd. Nu wordt het tijd om de inrichting van de groenstrook te verbeteren.

We richten de groenstrook op een andere manier in

Wij verbeteren de biodiversiteit in de groenstrook. Dat doen wij door een natuurvriendelijke oever aan te leggen en veel verschillende planten in de groenstrook te planten. Meer verschillende planten trekken ook insecten en vogels aan. En meer groen zorgt voor verkoeling in de zomer. Het regenwater wordt hierdoor beter opgenomen door de grond en langer vastgehouden. 

Op woensdag 20 december 2023 is het voorlopig ontwerp aan de bewoners gepresenteerd

Wij stonden op deze dag met een tent in de groenstrook. Veel bewoners zijn bij ons langs geweest om het voorlopig ontwerp te zien en vragen te stellen. Wij hebben de opmerkingen van de bewoners verwerkt in het definitief ontwerp als dat mogelijk was.

Vanaf maandag 29 januari 2024 staat het definitieve ontwerp op Waddsup

Waddsup is het online participatieplatform van de gemeente. Wilt u meer lezen over het ontwerp? Ga dan naar de website Waddsup. U klikt dan op het project Burgermeester Trooststraat, herinrichting groenstrook. Onderaan het scherm ziet u de verschillende fases van het project. Klik op fase 2 Het definitief ontwerp om het ontwerp te zien.

Planning van de uitvoering

De aannemer bereidt het werk voor en voert het werk in februari en maart 2024 uit.

Heeft u vragen? Neem dan contact op

Stuur een e-mail naar Reinier Feenstra via r.feenstra@waddinxveen.nl.

Op de overzichtskaart hieronder ziet u de groenstrook die wij opnieuw inrichten.

Wat staat er op de kaart

Op de kaart staat een groenstrook is die de gemeente opnieuw gaat inrichten. De groenstrook loopt van de Burg. Trooststraat tot aan de Mercuriusweg. De groenstraat krijgt een speelplek, een grasveld, bomen en grote struiken, een sloot en een trapveld.

Beschrijving van de nummers 1 tot en met 5

  1. de rechthoek is de speelplek
  2. het grasveld
  3. deel met bomen en grote struiken
  4. de sloot
  5. het trapveld