De gemeente gaat 2 fietspaden in de wijk Zuidplas asfalteren om het fietsgemak te verbeteren. 

Om welke fietspaden gaat het

Het 1e fietspad is het doorgaande fietspad vanaf de brug bij de Zuidplashof over de Linzenakker tot de Sperwerhoek.

Het 2e fietspad is het doorgaande fietspad vanaf de Gerstakker tot de Fazantdreef en daarna vanaf de Dreef tot de Kastanjelaan over het Sportpad.

Wat gaan we doen

  • De fietspaden worden geasfalteerd om het fietsgemak te verbeteren. De tegels van de fietspaden worden vervangen door asfalt.
  • De stoeprand tussen het fietspad en de stoep wordt vervangen door een fietsvriendelijke schuine stoeprand. De andere stoepen worden opnieuw gestraat met nieuwe stoeptegels.​
  • Bij de fietspaden naast de groenstroken komen geen stoepranden. Hierdoor kan het water beter naar de groenstrook lopen. Op het fietspad waar geen groenstrook naast ligt, worden nieuwe kolken geplaatst en drainage aangebracht.
  • De paaltjes op het fietspad worden fietsvriendelijke palen die beter opvallen.​​​
  • Het fietspad wordt op de oorspronkelijke hoogte teruggebracht. Dit heeft niet veel invloed op de aansluitende voetpaden en particuliere tuinen. Als de stoep toch hoger komt te liggen dan uw tuin dan wordt de eerste meter van uw tuin opnieuw gestraat zodat de stoep weer aansluit.
  • De groenstroken langs het fietspad bij de Gerstakker 18-59 worden opnieuw ingericht. Het groen en de bomen worden vervangen. De andere groenstroken blijven liggen.

Stedin gaat ook werk uitvoeren

Stedin gaat tegelijkertijd alle huisaansluitingen van gas vervangen en waar nodig de elektrakabel verleggen. Misschien heeft u hierdoor enkele uren gas. Stedin laat u op tijd weten wanneer dit gebeurt.

Wanneer starten de werkzaamheden

Stedin begint eind 2019/begin 2020 met de werkzaamheden. De gemeente kan pas beginnen met het asfalteren als Stedin klaar is. 

Het fietsverkeer wordt omgeleid

De fietspaden worden tijdens de werkzaamheden gedeeltelijk en op verschillende momenten afgesloten.