Groen planten en gras zaaien in november 2022

De bermen langs de Gouwe zijn van de provincie Zuid-Holland. Aansluitend op de wegwerkzaamheden gaat de provincie Zuid-Holland groen planten en gras zaaien in de bermen langs de Gouwe. Het planten gebeurt in november 2022 wanneer het nieuwe plantseizoen begint. Het gras wordt gezaaid als de weersomstandigheden goed zijn, zodat het gras kans heeft om te groeien. Vragen over deze groenstrook kunt u stellen aan mevrouw Lemson via mailadres m.lemson@pzh.nl

Aannemer Van Ooijen begint februari 2022 met het werk

De aannemer Van Ooijen uit Gouda gaat van 14 februari 2022 tot 16 september 2022 aan het werk. Dan gaan zij:

  • de bestrating vervangen;
  • de openbare verlichting vervangen;
  • de kolken en afvoerleidingen vernieuwen.

De aannemer heeft van 22 juli tot 22 augustus 2022 vakantie. Ze laten het werkterrein netjes achter.

De aannemer start bij de Burgemeester Trooststraat

Het werk start bij de Burgemeester Trooststraat en gaat daarna verder naar de Jan Dorrekenskade-Oost. Ze werken in een klein deel van de straat. Daardoor blijft de straat bereikbaar voor hulpdiensten.

Het werk voeren we uit in 4 fasen uit

  1. Burgemeester Trooststraat - Houtzaagmolen
  2. Houtzaagmolen - Paltrokmolen
  3. Paltrokmolen - Jan Dorrekenskade-Oost
  4. Jan Dorrekenskade-Oost - Zuidkade huisnummer 8

De werkzaamheden kunnen uitlopen en soms is het nodig om de verdeling van de fasen aan te passen.

Tijdelijk minder parkeerplaatsen door het werk                           

Door het werk zijn er tijdelijk minder parkeerplaatsen. Hierdoor neemt de parkeerdruk in de buurt toe. We doen ons best om het aantal parkeerplekken zo hoog mogelijk te houden. Maar soms moet u tijdelijk uw auto verder weg parkeren. Wij vragen u uw auto nooit binnen het werkvak te parkeren. En parkeer altijd in een parkeervak. Dank u wel voor uw medewerking!

De buurt blijft bereikbaar voor hulpdiensten tijdens het werk

Tijdens het werk blijft de Zuidkade altijd bereikbaar voor hulpdiensten. De aannemer heeft regelmatig contact met de hulpdiensten over de bereikbaarheid van de Zuidkade. 

Waar de aannemer aan het werk is, is de weg afgesloten voor doorgaand verkeer. Voetgangers kunnen altijd langs het werk lopen. Er staan borden met omleidingsroutes voor auto’s en fietsers.

Bijzondere gebeurtenissen? Meld dit dan

Het kan zijn dat er bijzondere gebeurtenissen zijn. Bijvoorbeeld een bruiloft, een begrafenis of een verbouwing aan uw huis. Neem dan zo snel mogelijk contact op met de omgevingsmanager van aannemer Van Ooijen via e-mail zuidkade@van-ooijen.nl. Dan kijken we naar oplossingen.

Vervangen van de kade Jan Dorrekenskade-Oost

In 2022 vervangt de provincie Zuid-Holland de kade bij de Jan Dorrekenskade-Oost. Door problemen met kabels en leidingen lukte dit niet gelijk met de rest van de kade. 

Het is nog niet bekend wanneer de kade wordt vervangen. Het werk aan de bestrating gaat door, dat is bij de provincie bekend. De damwand wordt vervangen vanaf het water, mocht er eventueel schade ontstaan aan de nieuwe bestrating dan herstelt de provincie dat weer.

Contact omgevingsmanager

Heeft u vragen? Stel deze aan de omgevingsmanager van aannemer Van Ooijen via het e-mailadres zuidkade@van-ooijen.nl.