De burgemeester vindt de mening van de kinderen in Waddinxveen heel belangrijk. Daarom heeft hij afgelopen schooljaar aan leerlingen van verschillende basisscholen gevraagd ideeën te bedenken hoe meer kinderen met de Waddinxveense politiek mee kunnen gaan doen. Hier zijn veel leuke ideeën uitgekomen en met stip op 1 staat de kinderburgemeester! Daarom kiezen we binnenkort de 1e kinderburgemeester van Waddinxveen. 

Ga jij straks de burgemeester helpen


Wat doet een kinderburgemeester?

Als kinderburgemeester deel je ideeën met de burgemeester. Die kun je zelf hebben bedacht of van vrienden en vriendinnen hebben gehoord. Iedereen kan bij jou terecht, niets is te gek!. En als kinderburgemeester bedenk je natuurlijk ook zelf acties om echt iets voor elkaar te krijgen. Verder ga je met de burgemeester mee op pad. Denk hierbij aan het feliciteren van een echtpaar dat 60 jaar getrouwd is, het ontsteken van de kerstboomverlichting op het Gouweplein en Sinterklaas welkom heten. Bij sommige activiteiten mag je zelfs een toespraakje houden.
(Natuurlijk hangt dat af van de coronamaatregelen hoe de activiteiten eruit gaan zien).


Je kunt kinderburgemeester worden als:

  • je in Waddinxveen woont;
  • je na de zomervakantie naar groep 8 gaat;
  • je het hele schooljaar 2020-2021 beschikbaar bent (je bent namelijk 1 jaar kinderburgemeester);
  • je ouders het goed vinden.

Wat moet je doen?

Maak een filmpje van maximaal 1 minuut. Vertel wie jij bent en wat jij belangrijk vindt voor de kinderen in Waddinxveen. Leg in je filmpje uit waarom jij een goede kinderburgemeester denkt te zijn.

Stuur het filmpje, of een link van Youtube waar je filmpje staat, uiterlijk 5 juli naar kinderburgemeester@waddinxveen.nl.
Zet in de e-mail je naam, adres, de naam van je school en een telefoonnummer van je ouders.


Niet vergeten!

We vinden het belangrijk dat je ouders het goed vinden dat je je aanmeldt om kinderburgemeester te worden.


En dan?

Een jury bekijkt en selecteert de filmpjes. De 1e kinderburgemeester van Waddinxveen maken we bekend in de week van 13 juli. Na de zomervakantie wordt de kinderburgemeester uitgenodigd om dit op een leuke manier te vieren.